Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ερώτηση Χρ. Μπουκώρου για περιστατικά διαφθοράς κυβερνητικών στελεχών
Ερώτηση Χρ. Μπουκώρου για περιστατικά διαφθοράς κυβερνητικών στελεχών

Ερώτηση Χρ. Μπουκώρου για περιστατικά διαφθοράς κυβερνητικών στελεχών

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής Μαγνησίας κ. Χρήστος Μπουκώρος, μαζί με 19 ακόμη βουλευτές της Ν.Δ. κατέθεσαν ερώτηση σχετικά με τη διαφθορά και το ήθος της «πρώτης φοράς Αριστεράς», τονίζοντας τα περιστατικά παραβίασης των ηθικών αρχών, εντοπίστηκαν κατά τους πρώτους έξι μήνες της συγκυβέρνησης .

Ειδικότερα, η ερώτηση έχει ως εξής: «Στον πυρήνα των προεκλογικών διακηρύξεων του , αλλά και των συνεχών δηλώσεων μελών της Κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού, βρίσκονται βαρύγδουπες αναφορές για «την καταπολέμηση της διαφθοράς» και την «..εισαγωγή ενός νέου ήθους διαφάνειας και αξιοκρατίας». Η πράξη, όμως, της έξι μηνών «αριστερής διακυβέρνησης» δεν συνάδει καθόλου με τη ρητορική περί ηθικής η ίδια έχει αναπτύξει. Μετά από έξι μήνες διακυβέρνησης - υπάρχουν πολλά περιστατικά καταστρατήγησης αυτής της ηθικής.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το πρόσφατο συμβάν της υπόθεσης ανάληψης μεγάλου χρηματικού ποσού «… από την μητέρα» της τέως αν. Υπουργού Οικονομικών κ. Ν. Βαλαβάνη, λίγες μόλις μέρες πριν το κλείσιμο των τραπεζών, προκαλώντας το σύνολο των πολιτών που ακόμη και σήμερα σχηματίζουν ουρές έξω από τα ΑΤΜ, προκειμένου να λάβουν ένα μικρό ποσό για την κάλυψη των αναγκών τους.

Επιπροσθέτως, ο αν. Υπουργός Οικονομικών κ. Δημήτρης φαίνεται ότι, ενώ είχε ήδη αναλάβει κυβερνητικά καθήκοντα, μετέφερε χρήματα σε του εξωτερικού.

Τέλος, η προκλητική αύξηση των αποδοχών του νέο-διορισθέντος Προέδρου των ΕΛ.ΠΕ. κ. Στ. Τσοτσορού από τις 170.000 στις 280.000 Ευρώ ετησίως λίγες μόλις μέρες πριν το κλείσιμο των τραπεζών και ενώ η χώρα βρίσκεται σε συνθήκες κρατικής χρεοκοπίας, μπορεί να αναιρέθηκε μετά την δημόσια κατακραυγή που δημιουργήθηκε, αλλά η αρχική αποδοχή της από την προκαλεί μέγιστο ζήτημα ηθικής τάξης.

Κατόπιν των ανωτέρω,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

  1. Ποιες πολιτικές θα εισάγετε για την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος και την επίδειξη μηδενικής ανοχής σε τέτοιες συμπεριφορές;

  2. Είναι διατεθειμένη η να διευκολύνει το έργο της δικαιοσύνης, προκειμένου να ελεγχθούν οι κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών μελών του υπουργικού συμβουλίου, ιδιαιτέρως δε μελών του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης, καθώς και συγγενών τους Α’ και Β’ Βαθμού και συνεργατών τους;

  3. Υπάρχει μέλος της Κυβέρνησης που, παράλληλα, διατηρεί εταιρεία;

  4. Υπάρχουν μέλη της Κυβέρνησης που, υπό τη φημολογία και μόνο της προκήρυξης εκλογών το Δεκέμβριο του 2014, μετέφεραν μεγάλα χρηματικά ποσά σε τράπεζες στην αλλοδαπή; Προτίθεστε να ελέγξετε από τις αρχές Δεκεμβρίου 2014 και μετά; Πόσα και ποια πολιτικά πρόσωπα διατηρούν λογαριασμούς στο εξωτερικό;

  5. Είναι διατεθειμένος ο Πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι Υπουργοί με έρευνα προς κάθε κατεύθυνση και πολιτική πτέρυγα και με τη συμβολή όλων μας όπου και όταν απαιτείται με δράσεις ουσιαστικές, ώστε να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της διαφθοράς και την εδραίωση της αξιοκρατίας και της διαφάνειας;» καταλήγει η ερώτηση των 20 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνελήφθησαν μη τηρώντας μέτρα προφύλαξης για τον κορωναϊό #κορωναϊός - https://t.co/O4mjZMBaED -

  • Η 11η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας στον Βόλο - https://t.co/af81X7W6PU… -

  • Έχασε τη ζωή του ενώ περπατούσε #νεκρόςάνδρας - https://t.co/4viIiG64Yk -

"Αλιεύοντας" την είδηση