Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ερωτήματα Κων. Μαραβέγια στην Επιτροπή Έρευνας για τα επιδημιολογικά δεδομένα του COVID-19 στη χώρα
Ερωτήματα Κων. Μαραβέγια στην Επιτροπή Έρευνας για τα επιδημιολογικά δεδομένα του COVID-19 στη χώρα

Ερωτήματα Κων. Μαραβέγια στην Επιτροπή Έρευνας για τα επιδημιολογικά δεδομένα του COVID-19 στη χώρα


Στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας, με θέμα τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά της επιδημίας του -19 και την απόκριση της Ελληνικής ερευνητικής κοινότητας, συμμετείχε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, την Πέμπτη 11 Ιουνίου.

Αναφερόμενος στις ενδεχόμενες αστοχίες που υπήρξαν σε επίπεδο έρευνας και στη δυσκολία συντονισμού των εμπλεκόμενων φορέων, προκειμένου να έχουμε μια λεπτομερέστερη καταγραφή των επιστημονικών δεδομένων, ο κ. Μαραβέγιας σχολίασε ότι αυτό που αναδείχθηκε εν τέλει, είναι ότι τα συστήματα, δυστυχώς, δεν έχουν φτιαχτεί για να ανταποκρίνονται σε τόσο γρήγορους χρόνους όσο πιεστικοί ήταν οι χρόνοι εξάπλωσης της πανδημίας.

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε τη δυσχέρεια δημιουργίας πραγματικών κλινικών μελετών, ώστε να αποδειχθεί η αξία της όποιας φαρμακευτικής αντιμετώπισης, αναφέροντας μάλιστα το παράδειγμα της απόσυρσης μελέτης από το Lancet, πάνω στην οποία είχε στηριχθεί και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Επίσης, υπογράμμισε τη δυσκολία να γίνουν ακόμα και μετα-αναλύσεις επιστημονικών δημοσιεύσεων «ώστε να έχουμε levels of evidence 1A, σε ένα επίπεδο φαρμακευτικής αντιμετώπισης», όπως είπε.

Τέλος, ζήτησε να ενημερωθεί αν υπάρχει ήδη κάποια επιστημονική εξήγηση – επιδημιολογική – γιατί στα τελευταία 700 κρούσματα που έχουμε από τις 22 Απριλίου μέχρι σήμερα στη χώρα, είναι σχεδόν μηδενικές, αν όχι πραγματικά μηδενικές, οι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, αν έχει καταγραφεί αυτό το δεδομένο και πού μπορεί να οφείλεται.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Καμπανάκι Γραβάνη προς ανεμβολίαστους: Το 4ο κύμα θα σας αφορά αποκλειστικά #ανεμβολίαστοι - https://t.co/GzeJxGwkjl -

  • Σε τροχιά καύσωνα η χώρα #καύσωνας - https://t.co/FjrVO0SVFw -

  • Γλυκά Νερά: Ο 33χρονος ξήλωσε την κάμερα στο σαλόνι #ΓλυκάΝερά - https://t.co/AZTHB5Moat -

"Αλιεύοντας" την είδηση