Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Ερντογάν: Δεν θα επιτρέψουμε στην Ελλάδα να έχει οφέλη από την κατάσταση στο προσφυγικό
Ερντογάν: Δεν θα επιτρέψουμε στην Ελλάδα να έχει οφέλη από την κατάσταση στο προσφυγικό

Ερντογάν: Δεν θα επιτρέψουμε στην Ελλάδα να έχει οφέλη από την κατάσταση στο προσφυγικό

έα κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ μετά τη συνάντηση που είχε με τον γ.γ. του ΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ειδικότερα, σημείωσε ότι και η Ελλάδα πρέπει να σηκώσει το βάρος του μεταναστευτικού και την κατηγόρησε ότι εκμεταλλεύεται το θέμα αυτό.

«Είναι παράλογο το να υποδεικνύει μια σύμμαχος και γειτονική χώρα μόνο την ως υπεύθυνη για το προσφυγικό. Δεν θα επιτρέψουμε σε αυτή τη χώρα να αποκομίσει οφέλη από την κατάσταση αυτή και το ξεκαθάρισα και στον γ.γ. του ΝΑΤΟ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρετζέπ αποχώρησε χθες εσπευσμένα από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μετά το τέλος της συνάντησής του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Προβλεπόταν να συμμετάσχει σε συνέντευξη Τύπου, άλλα τελικά μίλησαν στους δημοσιογράφους μόνο ο Σαρλ Μισέλ και η Ούρσουλα .

Τσαβούσογλου: Η συμφωνία του για το μεταναστευτικό χρειάζεται επικαιροποίηση

Σε δηλώσεις για το προσφυγικό-μεταναστευτικό προχώρησε το πρωί της Τρίτης ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Οπως είπε σε συνέντευξή του στο Anadolu, «η είναι έτοιμη να εργαστεί εποικοδομητικά με την Ε.Ε. στο μεταναστευτικό». Σημείωσε δε ότι θα πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή «η απελευθέρωση  της βίζας και η αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης» ώστε να επιλυθεί το μεταναστευτικό.

Ακόμη, πρόσθεσε ότι «η συμφωνία του πρέπει να επικαιροποιηθεί και πρέπει να ληφθούν υπόψη οι εξελίξεις στη Συρία».

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση