Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Επιτροπή διαχειριστικού ελέγχου, σε επίπεδο Ελληνικού Κοινοβουλίου, ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού
Επιτροπή  διαχειριστικού ελέγχου, σε επίπεδο Ελληνικού Κοινοβουλίου, ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού

Επιτροπή διαχειριστικού ελέγχου, σε επίπεδο Ελληνικού Κοινοβουλίου, ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού

Πρότεινε ο επικεφαλής της «ΔΥΑΜΗΣ ΒΟΛΟΥ» πολιτευτής Μαγνησίας της Δ και μέλος  του Τομέα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας ς

 

Μία ενδιαφέρουσα τοποθέτηση έκανε ο επικεφαλής της «ΔΥΗΣ ΒΟΛΟΥ» πολιτευτής Μαγνησίας της και μέλος  του Τομέα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας ς Μιχ. Μιτζικός, κατά τη διάρκεια της ς την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016 και 17:00, στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας (Πειραιώς 62, Μοσχάτο, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων).

Ο κ. Μιτζικός πρότεινε την θέσπιση επιτροπής διαχειριστικού ελέγχου, σε επίπεδο Ελληνικού Κοινοβουλίου και ιδίως σε επίπεδο ΟΤΑ Α' και Β' βαθμού , μέλη των οποίων θα είναι αιρετοί (βουλευτές, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι).

Μάλιστα ανέφερε ότι η εκάστοτε  επιτροπή θα πρέπει να έχει αρμοδιότητα ελέγχου εποπτείας  της διοίκησης ,  το δικαίωμα ακρόασης υπαλλήλων καθώς και πρόσβαση σε .

Όσον αφορά τις συνεδριάσεις της επιτροπής  , θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών και  μέλη της  δεν θα πρέπει να διαρρέουν το περιεχόμενο  των συνεδριάσεων, ενώ η επιτροπή θα συντάσσει εκθέσεις οι οποίες θα τίθενται υπόψη  είτε της  Ολομέλειας του Ελληνικού Κοινοβουλίου είτε του Περιφερειακού ή του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επίσης η επιτροπή θα κάνει  συστάσεις  ώστε να πατάσσονται  φαινόμενα κακοδιαχείρισης .

Σημειώνεται, ότι τέτοιας μορφής επιτροπές είναι θεσμός σε πολλά δυτικά κράτη και λειτουργούν ώστε να πατάσσεται η διαφθορά σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας διοίκησης.

Τέλος, να αναφερθεί ότι η πρόταση του κ. Μιτζικού η οποία έγινε αποδεκτή, πρόκειται να αποτελέσει πρόταση του Τομέα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση