Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Επιτροπή διαχειριστικού ελέγχου, σε επίπεδο Ελληνικού Κοινοβουλίου, ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού
Επιτροπή  διαχειριστικού ελέγχου, σε επίπεδο Ελληνικού Κοινοβουλίου, ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού

Επιτροπή διαχειριστικού ελέγχου, σε επίπεδο Ελληνικού Κοινοβουλίου, ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού

Πρότεινε ο επικεφαλής της «ΔΥΝΑΜΗΣ ΒΟΛΟΥ» πολιτευτής Μαγνησίας της ΝΔ και μέλος  του Τομέα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας Μιχ. Μιτζικός

 

Μία ενδιαφέρουσα τοποθέτηση έκανε ο επικεφαλής της «ΔΥΝΑΜΗΣ ΒΟΛΟΥ» πολιτευτής Μαγνησίας της ΝΔ και μέλος  του Τομέα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας Μιχ. Μιτζικός, κατά τη διάρκεια της ολομέλειας την Τρίτη 25 Οκτωβρίου και ώρα 17:00, στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας (Πειραιώς 62, Μοσχάτο, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων).

Ο κ. Μιτζικός πρότεινε την θέσπιση επιτροπής διαχειριστικού ελέγχου, σε επίπεδο Ελληνικού Κοινοβουλίου και ιδίως σε επίπεδο ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού , μέλη των οποίων θα είναι αιρετοί (βουλευτές, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι).

Μάλιστα ανέφερε ότι η εκάστοτε  επιτροπή θα πρέπει να έχει αρμοδιότητα ελέγχου εποπτείας  της διοίκησης ,  το δικαίωμα ακρόασης υπαλλήλων καθώς και πρόσβαση σε δημόσια έγγραφα.

Όσον αφορά τις συνεδριάσεις της επιτροπής  , θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών και  μέλη της  δεν θα πρέπει να διαρρέουν το περιεχόμενο  των συνεδριάσεων, ενώ η επιτροπή θα συντάσσει εκθέσεις οι οποίες θα τίθενται υπόψη  είτε της  Ολομέλειας του Ελληνικού Κοινοβουλίου είτε του Περιφερειακού ή του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επίσης η επιτροπή θα κάνει  συστάσεις  ώστε να πατάσσονται  φαινόμενα κακοδιαχείρισης .

Σημειώνεται, ότι τέτοιας μορφής είναι θεσμός σε πολλά δυτικά κράτη και λειτουργούν ώστε να πατάσσεται η διαφθορά σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας διοίκησης.

Τέλος, να αναφερθεί ότι η πρόταση του κ. Μιτζικού η οποία έγινε αποδεκτή, πρόκειται να αποτελέσει πρόταση του Τομέα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση