Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Επιστρέφουν 230 απολυμένοι του μετρό
Επιστρέφουν 230 απολυμένοι του μετρό

Επιστρέφουν 230 απολυμένοι του μετρό

Λίγες ώρες πριν πό τη μη κταβολή της δόσης προς το ΔΝΤ που σηματοδοτεί την της χς προς τη χρεοκοπία, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης έσπευσε να υπογράψει την υπουργική για την πρόσληψη των 230 συμβασιούχων του μετρό, που είχαν απομακρυνθεί ύστερα από σχετικό πόρισμα του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Την επαναφορά των 230 συμβασιούχων στο Δημόσιο ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατά την επίσκεψή του χθες στο υπουργείο Μεταφορών, ο οποίος μίλησε σε εργαζομέ στο πλαίσιο της εκστρατείας της κυβέρνησης υπέρ του «Οχι» στο της Κυριακής.

Σημειώνεται ότι οι συμβάσεις των 230 δεν ανανεώθηκαν στις αρχές του 2010 ύστερα από πόρισμα του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Η περασμένη του υπουργείου Υποδομών, επικαλούμενη την ανάγκη πρόσληψης 450 ατόμων στην ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) και 200 ατόμων στη ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες), είχε προγραμματίσει την επαναπρόσληψη των συμβασιούχων που είχαν απομακρυνθεί από την εταιρεία το 2010.

Ο προγραμματισμός ήθελε την προκήρυξη διαγωνισμού από τον . Το σχέδιο διαγωνισμού που απεστάλη στο ΑΣΕΠ προέβλεπε επιπλέον μοριοδότηση στους παλαιούς συμβασιούχους του μετρό με το αιτιολογικό της προϋπηρεσίας. Ωστόσο, το σχέδιο του διαγωνισμού απορρίφθηκε από το ΑΣΕΠ, με αποτέλεσμα το «πάγωμα» των προσλήψεων των εν λόγω συμβασιούχων.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση