Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Επιστρέφουν 230 απολυμένοι του μετρό
Επιστρέφουν 230 απολυμένοι του μετρό

Επιστρέφουν 230 απολυμένοι του μετρό

Λίγες ώρες πριν από τη μη καταβολή της δόσης προς το ΔΝΤ που σηματοδοτεί την πορεία της χώρας προς τη χρεοκοπία, ο αναπληρωτής Υποδομών έσπευσε να υπογράψει την υπουργική για την των 230 συμβασιούχων του μετρό, που είχαν απομακρυνθεί ύστερα από σχετικό πόρισμα του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Την επ των 230 συμβασιούχων στο Δημόσιο ανακοίνωσε ο αναπληρωτής Διοικητικής Μεταρς Γ. Κατρούγκαλος κατά την επίσκεψή του χθες στο υπουργείο Μεταφορών, ο οποίος μίλησε σε εργαζομένους στο πλαίσιο της εκστρατείας της κυβέρνησης υπέρ του «Οχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Σημειώνεται ότι οι συμβάσεις των 230 δεν ανανεώθηκαν στις αρχές του 2010 ύστερα από πόρισμα του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Η περασμένη ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, επικαλούμενη την ανάγκη ς 450 ατόμων στην (Οδικές Συγκοινωνίες) και 200 ατόμων στη ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες), είχε προγραμματίσει την επαναπρόσληψη των συμβασιούχων που είχαν απομακρυνθεί από την εταιρεία το 2010.

Ο προγραμματισμός ήθελε την διαγωνισμού από τον ΑΣΕΠ. Το σχέδιο διαγωνισμού που απεστάλη στο ΑΣΕΠ προέβλεπε επιπλέον μοριοδότηση στους παλαιούς συμβασιούχους του μετρό με το αιτιολογικό της προϋπηρεσίας. Ωστόσο, το σχέδιο του διαγωνισμού απορρίφθηκε από το ΑΣΕΠ, με αποτέλεσμα το «πάγωμα» των προσλήψεων των εν λόγω συμβασιούχων.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση