Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Επιστρέφουν 230 απολυμένοι του μετρό
Επιστρέφουν 230 απολυμένοι του μετρό

Επιστρέφουν 230 απολυμένοι του μετρό

Λίγες ώρες πριν πό τη μη κταβολή της δόσης προς το ΔΝΤ που σηματοδοτεί την της χώρας προς τη χρεοκοπία, ο αναπληρωτής Υποδομών Χρ. Σπίρτζης έσπευσε να υπογράψει την υπουργική απόφαση για την πρόσληψη των 230 συμβασιούχων του μετρό, που είχαν απομακρυνθεί ύστερα από σχετικό πόρισμα του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Την επαναφορά των 230 συμβασιούχων στο Δημόσιο ανακοίνωσε ο αναπληρωτής Διοικητικής Μεταρς Γ. Κατρούγκαλος κατά την επίσκεψή του χθες στο υπουργείο Μεταφορών, ο οποίος μίλησε σε εργαζομένους στο πλαίσιο της εκστρατείας της κυβέρνησης υπέρ του «Οχι» στο της Κυριακής.

Σημειώνεται ότι οι των 230 δεν ανανεώθηκαν στις αρχές του 2010 ύστερα από πόρισμα του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Η περασμένη ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, επικαλούμενη την ανάγκη πρόσληψης 450 ατόμων στην ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) και 200 ατόμων στη ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες), είχε προγραμματίσει την επαναπρόσληψη των συμβασιούχων που είχαν απομακρυνθεί από την εταιρεία το 2010.

Ο προγραμματισμός ήθελε την προκήρυξη διαγωνισμού από τον . Το σχέδιο διαγωνισμού που απεστάλη στο προέβλεπε επιπλέον μοριοδότηση στους παλαιούς συμβασιούχους του μετρό με το αιτιολογικό της προϋπηρεσίας. Ωστόσο, το σχέδιο του διαγωνισμού απορρίφθηκε από το ΑΣΕΠ, με αποτέλεσμα το «πάγωμα» των προσλήψεων των εν λόγω συμβασιούχων.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση