Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Επικοινωνία Jean-Claude Juncker -Αλέξη Τσίπρα
Επικοινωνία  Jean-Claude Juncker -Αλέξη Τσίπρα

Επικοινωνία Jean-Claude Juncker -Αλέξη Τσίπρα

Τηλεφωνική συνομιλία είχε  ο  Προέδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,  Jean-Claude Juncker και ο Πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας, Αλέξης Τσίπρας.

Οι δύο άνδρες έκαναν απολογισμό της προόδου που έχει σημειωθεί στις συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών σχετικά με μια ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση.

Συζήτησαν ειδικότερα τη σημασία των μεταρρυθμίσεων για τον εκσυγχρονισμό του συνταξιοδοτικού συστήματος, προκειμένου να είναι δίκαιο, φορολογικώς βιώσιμο και αποτελεσματικό για την προστασία των ηλικιωμένων από την φτώχεια.

Συζήτησαν επίσης την ανάγκη, η διαμόρφωση των αμοιβών και οι θεσμοί της αγοράς εργασίας, να δρουν υποστηρικτικά στη δημιουργία θέσεων εργασίας, την ανταγωνιστικότητα και την κοινωνική συνοχή.

Σε αυτό το πλαίσιο, συμφώνησαν στον ρόλο ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων, το οποίο θα πρέπει να διαμορφωθεί μέσω ευρείας διαβούλευσης και να πληροί τα υψηλότερα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Όπως μάλιστα τονίστηκε θα πρέπει να συνεχιστούν οι εποικοδομητικές συζητήσεις στο πλαίσιο της Ομάδας των Βρυξελλών.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνομιλία Δένδια με τον Γάλλο ομόλογό του για την Τουρκία - https://t.co/JSIEm62pF3 -

  • Είχε Ελ Αραμπί ο Ολυμπιακός και ...εκτέλεσε τον Βόλο - https://t.co/5y8kpQt2da -

  • Κείμενο 65 επιστημόνων κατά της καύσης σκουπιδιών - https://t.co/nfJK9kqnSY -

"Αλιεύοντας" την είδηση