Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Επίδομα χειρισμού σφραγίδας 50 ευρώ το μήνα στους δημόσιους υπαλλήλους
Επίδομα χειρισμού σφραγίδας 50 ευρώ το μήνα στους δημόσιους υπαλλήλους

Επίδομα χειρισμού σφραγίδας 50 ευρώ το μήνα στους δημόσιους υπαλλήλους

Σάλο έχει προκαλέσει η της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη να συμπεριλάβει επίδομα χειρισμού σφραγίδας για τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα, σε νομο που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή.

Το νομο, που αναμένεται να κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα, προβλέπει μεταξύ άλλων ειδικό επίδομα «χειρισμού σφραγίδας και άλλων εργαλείων επικύρωσης εγγράφων» ύψους 50 ευρώ σε μηνιαία βάση.

Σύμφωνα με του υπουργείου, το μέτρο αποσκοπεί στην ανακούφιση των υπαλλήλων, ειδικά των Εφοριών, που κάνουν χρόνια χρήση σφραγίδας, ενώ προβλέπει μάλιστα και ειδικό κονδύλι για την παροχή ιατροφαρμκευτικής ς και φυσικος για όσους πάσχουν από προβλήματα από τη χρήση της, όπως τενοντίτιδα και το Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η απόφαση έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των κομμάτων της ς, με τη έα Δημοκρατία να κατηγορεί την ότι «σε λίγο θα δώσει και επίδομα πασιέντζας», όπως αναφέρεται σε σημερινό δελτίο τύπου του κόμματος.

Άγνωστη, άλλωστε, παραμένει η στάση των εταίρων στο θέμα καθώς η χρήση σφραγίδας στις υιπες χώρες της Ε.Ε. είναι άγνωστη και είναι βέβαιο ότι θα απαιτηθούν διευκρινίσεις.

Πηγή: cna.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση