Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΑΜ: «Τα Μνημόνια εγκαθιδρύθηκαν με αδρανοποίηση της Δημοκρατίας»
ΕΠΑΜ: «Τα Μνημόνια εγκαθιδρύθηκαν με αδρανοποίηση της Δημοκρατίας»

ΕΠΑΜ: «Τα Μνημόνια εγκαθιδρύθηκαν με αδρανοποίηση της Δημοκρατίας»

Σε μία κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου “Rοyal Olympic” στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, ημερίδα που διοργάνωσε το Ε.ΠΑ.Μ., με θέμα «Τα Μνημόνια εγκαθιδρύθηκαν με αδρανοποίηση της Δημοκρατίας». Η Ημερίδα έγινε στο πνεύμα της μήνυσης – έγκλησης, Συνηγορία για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, που το Ε.ΠΑ.Μ. υπέβαλε στο Άρειο Πάγο την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου.

Στην εν λόγω ημερίδα αναπτύχθηκε η πολιτική διάσταση του ζητήματος από τον πρόεδρο του Ε.ΠΑ.Μ., Δ. Καζάκη, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι είναι πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία του τόπου που πολιτικό κόμμα καταθέτει μήνυση επί εσχάτη προδοσία. Ακολούθησε το κεντρικό θέμα από τον Δρ Νομικής, Δικηγόρο, κ Φώτιο – Σπυρίδωνα Μαζαράκη, επικεφαλής του τ. Δικαιοσύνης του Ε.ΠΑ.Μ. και συντάκτη της μήνυσης, ο οποίος ανέπτυξε το πλαίσιο και το πνεύμα της νομικής και πολιτικής αυτής ενέργειας με την οποία καταδεικνύονται για πρώτη φορά πράξεις εσχάτης προδοσίας και κατάλυσης του Συντάγματος, ο οποίος χειροκροτήθηκε θερμά από το κοινό.

Θερμά χειροκροτήθηκαν επίσης οι των εκλεκτών νομικών που ακολούθησαν, Δρ Φώτη Λεπίδα, Δικηγόρου, μέλους του Εθνικού Συμβουλίου του Ε.ΠΑ.Μ., που πραγματεύθηκε το θέμα “ Δικαιοσύνη: Παράγων υποτέλειας ή φορέας Ελευθερίας” και Δημήτρη Παναγιωτόπουλου, Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών, Δικηγόρου και μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του Ε.ΠΑ.Μ., που ανέπτυξε το θέμα “ Θεμελιώδης Αρχή του Πολιτεύματος, η Λαϊκή Κυριαρχία.”

Τις της Ημερίδας χαιρέτισαν, εκπρόσωπος της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, Ολγα Μοσχωρίτου, δικηγόρος, ο ιώργος Μπούτρης, γραμματέας της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΗΚΚΙ και ο Γιώργος Κόκκας, δικηγόρος, από πλευράς του Κινήματος ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑΣ.

Οι συνεχίσθηκαν με την έκδοση ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ- διακήρυξης θέσεων “ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ” που αφορά στη δίωξη και ποινικό κολασμό αυτών που αλλοίωσαν και αδρανοποίησαν Θεμελιώδεις Θεσμούς του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, αυτών που καθυπόταξαν στη μέγγενη ξένων συμφερόντων το παρόν και το των παιδιών μας, και στην ενεργητική συνηγορία υπέρ της Ελευθερίας της Πατρίδας, των Δικαίων του Ελληνικού Λαού και την αποκατάστασή τους. Το εν λόγω ΨΗΦΙΣΜΑ έγινε δεκτό και προσυπογράφηκε από εκατοντάδες που συμμετείχαν στις εργασίες της ΗΜΕΡΙΔΑΣ.

Η τέλος, της δημιουργίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας συλλογής υπογραφών για το εν λόγω ΨΗΦΙΣΜΑ, ήταν αποτέλεσμα του ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε να πλαισιωθεί και να υποστηριχθεί το ΕΠΑΜ για την πρωτοβουλία αυτή.

Οι ολοκληρώθηκαν αργά το απόγευμα με συζήτηση που πυροδοτήθηκε μετά από ενδιαφέρουσες ερωτήσεις του κοινού και την πεποίθηση ότι η πρόσκληση που απηύθυνε το Ε.ΠΑ.Μ. σε όλες τις Πατριωτικές Δημοκρατικές και Αντιμνημονιακές δυνάμεις να συμπαραταχθούν στην προσπάθεια μέσα στα πλαίσια που επιτάσσει το Σύνταγμα και οι νόμοι, έχει βρει ανταπόκριση η οποία αναμένεται να εκφρασθεί έμπρακτα.


PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κατάθεση αιτήσεων και δικαιολογητικών στο Κέντρο Μελισσοκομίας Θεσσαλίας - https://t.co/G718wkViMu… -

  • Έλεγχοι, πρόστιμα και λουκέτα στη Θεσσαλία #κορωνοπρόστιμα - https://t.co/EmgLykGJq3 -

  • Αυτοψία κυβερνητικού κλιμακίου στα έργα του Αλμυρού που ολοκληρώνονται ή προχωρούν #ΔΑλμυρού - https://t.co/z3kMvz1QNd -

"Αλιεύοντας" την είδηση