Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ένταση για τις προσλήψεις του ΥΠΕΣ
Ένταση για τις προσλήψεις του ΥΠΕΣ

Ένταση για τις προσλήψεις του ΥΠΕΣ

«Εμφύλιος» με σημείο αιχμής τις εξαιρέσεις από την αναστολή των προσλήψεων κατά την προεκλογική περίοδο που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών ξέσπασε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΕΔΕ.

Αιτία, το γεγονός ότι τόσο κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή όσο και κατά τη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, ο β΄ αντιπρόεδρος της ένωσης Δημήτρης Καραγιάννης (σ.σ. ο οποίος σημειωτέον θα κατέλθει ως υποψήφιος βουλευτής με τη Ν.Δ.) υποστήριξε ότι δεν πρέπει να γίνονται προσλήψεις κατά την προεκλογική περίοδο, εξαιρώντας πάντως τους της 3Κ/2018.

Τον κ. Καραγιάννη «άδειασαν» ο πρόεδρος της ένωσης Γιώργος Πατούλης και ο α΄ αντιπρόεδρός της Δημήτρης Καφαντάρης. «Θέλουμε να έρθουν οι εργαζόμενοι στους δήμους ακόμα και αν είναι ανήμερα τις εκλογές», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης, ο οποίος νωρίτερα επιτέθηκε στην κεντρική κυβέρνηση και ιδιαίτερα στον πρώην υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση κάνει ό,τι τη συμφέρει κομματικά και όχι ό,τι συμφέρει τις τοπικές κοινωνίες. Δεν πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα σε κανέναν να πει ότι είμαστε εναντίον των εργαζομένων». Στην κατεύθυνση αυτή, μάλιστα, εκδόθηκε και της ΚΕΔΕ, που με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ της ζητεί την ολοκλήρωση των διαγωνιστικών διαδικασιών και την κάλυψη των εποχικών αναγκών των δήμων ακόμη και εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Η παρέμβαση του κ. Πατούλη οδήγησε τον κ. Καραγιάννη να «αμβλύνει» τελικώς τη θέση του σημειώνοντας ότι είναι υπέρ της 3Κ και των προσλήψεων εποχικού προσωπικού.

Νωρίτερα, στη Βουλή, ο κ. Καραγιάννης, ως εισηγητής της ΚΕΔΕ, είχε ταχθεί κατά της διάταξης που αφορά εξαιρέσεις από την αναστολή προεκλογικών προσλήψεων, επισημαίνοντας ότι τέτοιου είδους πολιτικές μπορεί να γίνουν αντικείμενο προεκλογικής εκμετάλλευσης. Οταν ο υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε την έκπληξή του (σ.σ. δεδομένου ότι οι δήμοι παγίως ζητούν προσλήψεις) για την τοποθέτηση του κ. Καραγιάννη, ο τελευταίος επανέλαβε ότι δεν θα πρέπει να γίνονται «προσλήψεις σε προεκλογικές περιόδους», εξαιρώντας πάντως από την αναστολή τους της 3Κ.

Εν τω μεταξύ, με δύο αποφάσεις του υπουργού Εσωτερικών προσλαμβάνονται πάνω από 1.000 συνολικά συμβασιούχοι σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και ΝΠΔΔ, αλλά και στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων.

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παράσυρση άνδρα στο κέντρο του Βόλου #τροχαίο - https://t.co/nbYZYNE24p -

  • Πρόσληψη ενός έκτακτου πλοηγού στο Λιμεναρχείο Βόλου #ΚεντρικόΛιμεναρχείοΒόλου - https://t.co/Dugzr1pAVc -

  • Έργα ύψους 10,3 εκατ. ευρώ στον Αλμυρό #Αλμυρός - https://t.co/WihD9EW2Yi -

"Αλιεύοντας" την είδηση