Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Εμπλοκή Πετσίτη σε τηλεοπτικά δικαιώματα
Εμπλοκή Πετσίτη σε τηλεοπτικά δικαιώματα

Εμπλοκή Πετσίτη σε τηλεοπτικά δικαιώματα

Στο επίκεντρο ς του εισαγγελέα της Ελβετίας για ενεργητική δωροδοκία βρίσκεται ο ιδιοκτήτης της μιας από τις εταιρείες που εμφανίζεται να κατέβαλε αμοιβές στον άλλοτε στενό συνεργάτη κυβερνητικών αξιωματούχων, με και στο Μέγαρο Μαξίμου, Μανώλη Πετσίτη.

Σύμφωνα με στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο κ. Πετσίτης εισέπραξε το 2016 αμοιβές ύψους 204.160 από 6 εταιρείες. Η μία απ' αυτές είναι τα ελληνικά λιπάσματα (ELFE) συμφερόντων Λ. Λαυρεντιάδη, ενώ μικρότερα αλλά σημαντικά ποσά φέρεται να εισέπραξε από πέντε ακόμα εταιρείες. Οι περισσότερες συνδέονται έμμεσα ή άμεσα με τη διαχείριση τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Μάλιστα, η μία απ' αυτές αποτελεί αντικείμενο διεθνούς ς για υπόθεση διαφθοράς στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου. Κι αυτό διότι είχαν προκύψει ενδείξεις ότι μέρος από τα που είχαν διοχετευθεί ως «» για την απευθείας παραχώρηση από τη FIFA των τηλεοπτικών δικαιωμάτων τεσσάρων Παγκόσμιων Κυπέλλων είχαν διακινηθεί μέσω εταιρειών που ανήκουν ή συνδέονται με τον επιχειρηματία που κατέβαλε αμοιβές στον κ. Πετσίτη. Καθώς μάλιστα ο τελευταίος φέρεται, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, να διατηρούσε επαφές με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής και «εποπτεύοντα» την ΕΡΤ Νίκο Παππά, αρκετοί υποστηρίζουν ότι η επ' αμοιβή σχέση του με τον κατηγορούμενο για ενεργητική δωροδοκία επιχειρηματία συνδέεται με την πώληση στην ΕΡΤ τηλεοπτικών δικαιωμάτων για διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις.

Η έφοδος στο σπίτι και στα γραφεία της εταιρείας που εξειδικεύεται στη διαχείριση τηλεοπτικών δικαιωμάτων, έγινε το φθινόπωρο του 2017 και κατά τη διάρκεια αυτής του Σ δέσμευσαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα κατόπιν εντολής – παραγγελίας εκπροσώπου της εισαγγελίας της Ελβετίας που βρέθηκε εκείνες τις ημέρες στην Αθήνα. Μόλις πρόσφατα μάλιστα το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε την απορρήτου και τα κατασχεμένα ψηφιακά πειστήρια μεταφέρθηκαν για έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Μέσω του συνηγόρου του πάντως ο αρνείται ότι έχει ανάμειξη στο «σκάνδαλο» των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και υποστηρίζει ότι έχει δώσει επαρκείς διευκρινίσεις στις ελβετικές αρχές.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση