Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Εκτός ελέγχου στη Βουλή με πρωταγωνίστρια την Κωνσταντοπούλου
Εκτός ελέγχου στη Βουλή με πρωταγωνίστρια την Κωνσταντοπούλου

Εκτός ελέγχου στη Βουλή με πρωταγωνίστρια την Κωνσταντοπούλου

Η δίχως ιστορικό προηγούμενο σκληρότατη σύγκρουση της κας Ζωής Κωνσταντοπούλου με βουλευτές της ΝΔ, του Ποταμιού, του ΚΚΕ και του ΟΚ, που πυροδοτήθηκε με αφορμή την επιμονή της να διατηρήσει το πολεμικό κλίμα που η ίδια έχει προσπαθήσει να δημιουργήσει στις σχέσεις του Κοινοβουλίου με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, προσδίδει από σήμερα πρωτόγνωρα και άγνωστης εξέλιξης χαρακτηριστικά των όποιων εξελίξεων εντός Βουλής.

Στη θύελλα των φραστικών αντιπαραθέσεων και στους σχεδιασμούς της, η Πρόεδρος της Βουλής βρήκε «συμμάχους» μόνο ορισμέ από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, από το χώρο των ΑΝΕΛ και τη Χρυσή Αυγή.

Η σύγκρουση ξέσπασε κατά την διάρκεια συνεδρίασης της λεγόμενης Επιτροπής ΔΕΚΟ, στην οποία είχε κληθεί ο κ. Γ. Στουρνάρας – που ως γνωστόν δεν προσήλθε έχοντας ενημερώσει αναλυτικά για τους λόγους (εξελίξεις, ανάγκη επαφών και σημαντικά υπηρεσιακά δια στο ).

Η κα Κωνσταντοπούλου αμφισβήτησε τους λόγους που ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος επικαλείται (μάλιστα ζήτησε από τις της Βουλής να μάθουν από την ΤτΕ ώρες αναχώρησης και επιστροφής του κ. Στουρνάρα), και επανέλαβε τα έντονα επικριτικά προς το πρόσωπό του σχόλια, τόσο για την άρνησή του να προσέλθει στη Βουλή τις ημέρες που η Πρόεδρος της Βουλής επιθυμεί, όσο και για το περιεχόμενο των θέσεών του, όπως τις εκφράζει με παρεμβάσεις του για τις δημοσιονομικές εξελίξεις.

 

«Ουδείς εξαιρείται της διαδικασίας της βίαιης προσαγωγής. Φαινόμενα του παρελθόντος με πρώην πρωθυπουργούς που αρνούνταν να προσέλθουν, ήταν φαινόμενα ντροπής. Δεν θα επαναληφθούν» συμπλήρωσε η κα Κωνσταντοπούλου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η προειδοποίηση μπορεί να μην αφορά μόνο το σημερινό Διοικητή της κεντρικής τράπεζας.

Στη συνέχεια, και αφού μεσολάβησαν οι τοποθετήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Μπαλάφα, Γ. Μπαλαούρα, μέσω των οποίων διεφάνη ότι δεν συντάσσονται με το σχεδιασμό της Προέδρου, ήρθε η στιγμή της σύγκρουσης με γαλάζιους, που όπως και ο κ. Λυκοπύδης σημείωναν ότι στη κρίσιμη συγκυρία δε θα πρέπει να ανοίγεται μέτωπο με τον κ. Στουρνάρα.

Αρχικώς, ο κ. προσπάθησε με καυστικό χιούμορ να απαντήσει: «Είμαι μαζί σας. Να φέρουμε χειροπόδαρα τον κ. Στουρνάρα και τον φρούραρχο από πίσω να τον μαστιγώνει».

«Λίγη αιδώς δεν βλάπτει», σχολίασε η κα Κωνσταντοπούλου, η οποία αμέσως μετά επέπληξε τον κ. Ν. Κακλαμάνη για « στους διαδρόμους», με αφορμή παρατήρηση του τελευταίου ότι δεν τηρεί τους τύπους η Πρόεδρος ως προς τους χρό έναρξης των συνεδριάσεων (η συνεδρίαση άρχισε με καθυστέρηση 1,5 ώρας).

Αφορμή, τώρα, ήταν το σχόλιο του κ. Καραθανασόπουλου ότι «η Επιτροπή Αλήθειας Χρέους είναι καρικατούρα» και πως «το προκαταρκτικό πόρισμα δεν αντέχει σε κριτική».

«Είναι να διερωτάται κανείς τί ρόλο παίζετε κ. Καραθανασόπουλε» του είπε.

Ν.Κ. «Ο ρόλος που διαδραματίζει το ΚΚΕ είναι αδιαπραγμάτευτος. Αν έχετε τα κότσια ζητείστε από τη κυβέρνηση να διαγράψει μονομερώς το χρέος».

Ζ.Κ. «Στερείστε της ικανότητας να αξιολογήσετε τα εργαλεία του λαού. Αλλιώς δεν έχετε πολιτική βούληση. Επρεπε να το είχατε κάνει σημαία το πόρισμα αν ήσασταν ειλικρινείς».

Η επόμενη σύγκρουση ήταν με τον κ. Μεϊμαράκη, εξ αφορμής του γεγονότος ότι σχολίασε από μικροφώνου την απουσία, εκείνη την ώρα, του πρώην Προέδρου από την αίθουσα. Ο κ. έσπευσε να επιστρέψει και να διαμαρτυρυθεί: «Δεν έχετε το δικαίωμα να ταπεινώνετε κάθε βουλευτή. Τί παριστάνετε εκεί; Καίγεται η χώρα κι εσείς τί θέλετε, τί ζητάτε;» της είπε.

«Είστε ανειλικρινής» του ανταπάντησε η Πρόεδρος και ενημέρωσε τους βουλευτές ότι ζήτησε από τις της βουλής να πληροφορηθεί τις ημέρες και ώρες πτήσεων του κ. Στουρνάρα.

«Ολα αυτά αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας. Να συζητήσουμε τότε που μπορούν και οι δύο πλευρές» είπε ο κ. Καραθανασόπουλος.

«Οι 13 βουλευτές που ήρθαν σήμερα δεν είναι αργόσχολοι και όλοι κατανοούν το φόρτο εργασίας του κ. Διοικητή» είπε η κα Κωνσταντοπούλου και αμέσως ο έλεγχος ξέφυγε. Για κάποια νέα αναφορά της, ο κ. Καραθανασόπουλος είπε:

«Είστε κοινή συκοφάντρια».

Ζ.Κ. «Είστε απρεπής και δεν τιμάτε τις παραδόσεις του κόμματός σας με τρόπο που συμπεριφέρεστε».

Ν.Κ. «Στους συκοφάντες συμπεριφερόμαστε έτσι. Καμία εμπιστοσύνη σε πρόσωπα που λένε ψέμματα».

Ζ.Κ. «Δεν τιμάτε τις παραδόσεις του κόμματος».

Ν.Κ. «Δεν θα το κρίνετε το ΚΚΕ εσείς, μια κοινή συκοφάντρια».

Ζ.Κ. «Ελπίζω οι κάμερες να έχουν καταγράψει ότι χαριεντιζόσασταν με τους κ. Τραγάκη, και Μεϊμαράκη. Ελπίζω να καταγράφηκε αυτό».

Ν.Κ. «Τη βγάλατε τώρα την κουκούλα; Δεν μπορούμε να συζητάμε;», ανταπάντησε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

«Η κ. Κωνσταντοπούλου έχει ξεπεράσει κάθε όριο, στο τέλος θα μείνει μόνη της με τον Παναγιώταρο» σχολίασε αργότερα τις σημερινές εξελίξεις ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσσης Παφίλης.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση