Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Εκλογές 2023: Δεν θα είναι υποψήφιος ο Κώστας Καραμανλής
Εκλογές 2023: Δεν θα είναι υποψήφιος ο Κώστας Καραμανλής

Εκλογές 2023: Δεν θα είναι υποψήφιος ο Κώστας Καραμανλής

Ακόμα και εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινώσει ο Κώστας την απόφαση του ενόψει των εκλογών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει πως δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες , κλείνοντας ένα πολυετή κύκλο τον δημόσιο βίο, καθώς πρωτοεξελέγη το 1989. Η δήλωση του Κώστα Καραμανλή, όπως έγραφε και σήμερα η «Κ» δεν θα περιέχει αιχμές για το κόμμα, αλλά αντίθετα θα στέλνει στήριξης της Νέας ς.

«Ο πρώην πρωθυπουργός είναι ο μακροβιότερος αρχηγός της ΝΔ και φύσει και θέσει δεν υπάρχει περίπτωση να πληγώσει το κόμμα του λίγο πριν την εκ μάχη», λένε πρόσωπα που γνωρίζουν τον τρόπο που λειτουργεί.

Το χρονικό της απόφασης

Ο πρώην πρωθυπουργός κρατούσε έως τώρα «ερμητικά» κλειστά τα χαρτιά του, χωρίς την παραμικρή διαρροή που θα φωτογραφίζει τις προθέσεις του. Το ωστόσο που είχε διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα έδειχνε πως η αποχώρηση του πρώην πρωθυπουργού από τα «γαλάζια» ήταν πλέον ένα πιθανό σενάριο.

Ταυτόχρονα οι (μη) κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού, δηλαδή το γεγονός πως δεν έχει μπει σε κάποια προεκ διαδικασία, όπως έκανε ο Αντώνης Σαμαράς φωτογράφιζε πως η πιθανότητα ο πρώην πρωθυπουργός να μην είναι στην επόμενη Βουλή είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Επιπλέον δεν είναι μυστικό πως η σχέση Μητσοτάκη και Καραμανλή μετά την περίφημη ομιλία στα του πρώην πρωθυπουργού περνά περίοδο παγετού.

Οι τόνοι έκτοτε έπεσαν ωστόσο το χάσμα παρέμεινε μέχρι και σήμερα, χωρίς πάντως να είναι αυτός ο βασικός λόγος της αποχώρησης, καθώς ο κ. βρίσκεται στα βουλευτικά έδρανα 14 χρόνια αφότου αποχώρησε από την προεδρία και οι λόγοι μπορεί να είναι και προσωπικής φύσεως.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση