Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Έκκληση Μητσοτάκη σε υπουργούς και βουλευτές να καταθέσουν τον μισό μισθό τους κατά του κορωνοϊού
Έκκληση Μητσοτάκη σε υπουργούς και βουλευτές να καταθέσουν τον μισό μισθό τους κατά του κορωνοϊού

Έκκληση Μητσοτάκη σε υπουργούς και βουλευτές να καταθέσουν τον μισό μισθό τους κατά του κορωνοϊού

Το ήμισυ του μισθού της καταθέτει η K.

Nα καταθέσουν το ήμισυ του μισθού τους, τους επόμενους δύο μήνες, για την ενίσχυση του ειδικού λογαριασμού κατά του κορωνοϊού καλεί τους βουλευτές της ΝΔ, τους υπουργούς και τους υφυπουργούς ο πρωθ Κυριάκος σημειώνοντας πως ο πολιτικός κόσμος πρέπει να σταθεί στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης.

Αναλυτικά η ανάρτηση του πρωθυπουργού

«Όπως η κυβέρνηση πρώτη κινητοποιήθηκε με τολμηρά κατά της πανδημίας, έτσι και ο πολιτικός κόσμος της χς μας πρέπει να σταθεί στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης.

Σε μία συμβολική πρωτοβουλία, λοιπόν, καλώ όλους τους βουλευτές της Ν.Δ όπως και τους υπουργούς και υφυπουργούς να καταθέσουν για τους επόμενους δύο μήνες το 50% του μισθού τους στη μάχη εναντίον του Κορωνοϊού. Τα ποσά αυτά θα κατευθυνθούν στον ειδικό λογαριασμό για τον Covid-19.

Απέναντι στην υγειονομική απειλή όλοι είμαστε ίσοι. Όμως στη μάχη απέναντί της, ο καθένας οφείλει να προσφέρει ανάλογα με τις δυνάμεις του. Είμαι σίγουρος ότι την αυτή θα ακολουθήσουν και τα άλλα κόμματα».

Το ήμισυ του μισθού της καταθέτει η K.

Την απόφαση να καταθέσει το ήμισυ του μισθού της στον ειδικό λογαριασμό για την των επιπτώσεων του κορωνοϊού γνωστοποίησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, .

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εκτιμώντας τη δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία έχει βρεθεί η χ λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης, αποφάσισε για τους επόμενους δύο μήνες να καταθέσει το ήμισυ του μισθού της στον σχετικό ειδικό λογαριασμό».

Ο Γ. Στουρνάρας παραχωρεί για δύο μήνες το 50% του μισθού του

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, παραχωρεί για δύο μήνες το 50% του μισθού του για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ανταποκρινόμενος στην έκκληση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ανακοίνωσε οτι θα προχωρήσει στην παραχώρηση του 50% του μισθού του για δύο μήνες, ως μια συμβολική κίνηση ενίσχυσης της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση