Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Εγκρίθηκε επί της αρχής το ν/σ για ιθαγένεια
Εγκρίθηκε επί της αρχής το ν/σ για ιθαγένεια

Εγκρίθηκε επί της αρχής το ν/σ για ιθαγένεια

Με πλειοψηφία που διαμόρφωσε η θετική ψήφος του ΣΥΡΙΖΑ, του «Ποταμιού», των ΑΕΛ και του εγκρίθηκε χθες επί της αρχής, στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές, το νομοσχέδιο για τον Κώδικα Ελληνικής Ιθαγενείας.

Η .Δ., εξαιτίας ενστάσεων που έχει επί σειράς άρθρων, δήλωσε ότι «επιφυλάσσεται» να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια. «Παρών» δήλωσε το ΚΚΕ, ενώ «κατά», όπως ήταν αναμενόμενο, ψήφισε η .

Το ενδιαφέρον, ωστόσο, μετατοπίζεται πλέον στη διαδικασία β΄ ανάγνωσης που είναι προγραμματισμένη για αύριο, καθώς και στην Ολομέλεια την επόμενη εβδομάδα, εξαιτίας των έντονων ενστάσεων που εγείρουν οι ΑΝΕΛ επί αρκετών διατάξεων, αλλά και της δέσμευσης που ανέλαβε η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου ότι θα προβεί σε τροποποιήσεις άρθρων του σχεδίου νόμου, ώστε να ψηφιστεί –όπως είπε– με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση. Τότε θα διαφανεί αν οι σχεδιαζόμενες τροποποιήσεις θα άρουν επιφυλάξεις και ενστάσεις: αν, δηλαδή, θα ικανοποιηθεί ο μικρότερος εκ των συγκυβερνώντων εταίρων ή θα τραυματιστεί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Το «Ποτάμι» διευκρίνισε ότι διαφωνεί ριζικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη προΰπόθεση που θέτει ένας να διαμένει νόμιμα στην Ελλάδα επί πέντε χρόνια πριν από τη γέννηση του παιδιού του και άλλα πέντε μετά τη γέννηση για να δοθεί στο του ελληνική . Και θα αροτείνει με τροπολογία τα των μεταναστών να αποκτούν την στην έκτη δημοτικού (για να υπάρχει κίνητρο να παρακολουθούν τα ελληνικά σχολεία), με μόνη προυπόθεση οι γονείς τους να έχουν μείνει νόμιμα/μόνιμα επί 5ετία στην Ελλάδα.

 

πηγή:kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση