Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 12,5 μονάδων για τη ΝΔ
Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 12,5 μονάδων για τη ΝΔ

Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 12,5 μονάδων για τη ΝΔ

Ικανοποίηση για την επιλογή Σακελλαροπούλου

Θετικά κρίνουν την επιλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας έξι στους δέκα Έλληνες (ποσοστό 58%), σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Pulse, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ. Το 31% έκρινε την επιλογή του Κυριακού Μητσοτάκη αρνητικά, ενώ ένα 11% εμφανίστηκε ουδέτερο.

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, η δίνει προβάδισμα 12,5 ποσοστιαίων μονάδων στη Δ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (38% έναντι 25,5%), με τον τελευταίο να εμφανίζεται ενισχυμένος από την προηγούμενη δημοσκόπηση της Pulse κατά 0,5%. Τους δύο πρώτους ακολουθούν το ΚΙΑΛ με 6,5%, το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση 4,5% και το ΜέΡΑ 26 με 3%.

Ακόμη, οι Ελληνες εμφανίζονται ανήσυχοι αναφορικά με την προκλητική στάση της ς, με το 62% να δηλώνει πολύ/αρκετά ανήσυχο σχετικά με τις προ της γειτονικής χώρας και τις πρόσφατες εξελίξεις. Μόλις το 16% δηλώνει ότι ανησυχεί μέτρια και ένα ακόμη 16% εμφανίζεται λίγο/ελάχιστα έως καθόλου ανήσυχο.

Όσον αφορά τις αποφάσεις και τις ενέργειες της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά, αυτές κινούνται σίγουρα/μάλλον στη σωστή κατεύθυνση σύμφωνα με το 55% των Ελλήνων πολιτών, και σε σίγουρα/μάλλον λανθασμένη κατεύθυνση σύμφωνα με το 36%.

Ακόμη, οι είναι ιδιαίτερα αρνητικοί για την στάση της Γερμανίας, της και των ΗΠΑ στα ελληνοτουρκικά και φαίνεται ότι βλέπουν θετικά τον ρόλο της Γαλλίας. Συγκεκριμένα, το 76% αξιολογεί τη στάση της Γερμανίας στα ελληνοτουρκικά ως σίγουρα/μάλλον αρνητική και το 10% ως σίγουρα/μάλλον θετική. Το 64% απαντά ότι βλέπει σίγουρα και μάλλον αρνητικά την στάση της και το 55% απαντά το ίδιο για τις ΗΠΑ. Ωστόσο, η στάση της Γαλλίας αξιολογείται σίγουρα/μάλλον θετικά από το 60% και σίγουρα/μάλλον αρνητικά από το 18% των ερωτηθέντων.

Αναφορικά με το προσφυγικό-μεταναστευτικό, το 49% αναφέρει ότι τα της κυβέρνησης, όπως τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα και η αυστηροποίηση της φύλαξης των συνόρων, είναι σίγουρα/ μάλλον σε σωστή κατεύθυνση και το 39% σε σίγουρα/μάλλον λάθος κατεύθυνση.

Πηγή: kathimerini.gr
"Αλιεύοντας" την είδηση