Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 19,4 μονάδων για ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ
Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 19,4 μονάδων για ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 19,4 μονάδων για ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ

Μεγάλο προβάδισμ διτηρεί η Νέα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σε δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Η διαφορά του κυβερνώντος κόμματος είναι σχεδόν διπλάσια (19,4%), με τη ΝΔ να συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου 40,3% έναντι 20,9% της αξιωματικής αολίτευσης. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 5,1% και 4,6% το ΚΚΕ. Το ΜΕΡΑ25 και η Ελληνική Λύση κινούνται κάτω από το όριο του 3%.

Αξίζει να σημειωθεί πως, όσον αφορά τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων (84%) τάσσεται κατά, ενώ αντίθετη άποψη έχει μόλις το 13%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ανησυχία καταγράφεται ως προς την πορεία της οικονομίας (το 41% την θεωρεί το μεγαλύτερο πρόβλημα), αν και το 64% θεωρεί ότι τα πράγματα στη χώρα πηγαίνουν προς θετική κατεύθυνση, ενώ ικανοποίηση εκφράζεται ως προς τους κυβερνητικούς χειρισμούς στον τομέα της Δημόσιας Υγείας (84%). Το 52% εκφράζει θετική γνώμη για τα ελληνοτουρκικά, το 45% για την Παιδεία και το 37% για τα εργασιακά.

Ως προς την αξιολόγηση της κυβέρνησης το 63% έχει θετική γνώμη, έναντι του 30% με αρνητική εντύπωση, ενώ δεν εκφράζει γνώμη το 6%.

Για τον πρωθυπουργό προσωπικά  αξιολόγηση του πρωθυπουργού, καθώς σχεδόν 7 στους 10 (68%) εκφράζουν θετικές εντυπώσεις, ενώ το 25% αρνητικές. Με 35 μονάδες προηγείται ο Κυριάκος του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για πρωθ.

Στον αντίποδα, το 69% έχει αρνητική εντύπωση για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 21% εκφράζεται , ενώ για τον Αλ. Τσίπρα το 65% εκφράζει αρνητική γνώμη και το 25% θετική.

Οσον αφορά τις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών (67%) και  μόλις 32% εκφράζει αρνητική γνώμη. Ακολουθεί η με θετικές γνώμες να εκφράζουν οι 4 στους 10, ενώ για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται αρνητικά 61% και μόνο το 38% . Ακολουθούν ο Δημήτρης Κουτσούμπας με με 32%, ο με 23% και τελευταίος ο Κυριάκος Βελόπουλος με 20%.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση