Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Ανοίγει η «ψαλίδα» μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ
Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Ανοίγει η «ψαλίδα» μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Ανοίγει η «ψαλίδα» μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

 Στον απόηχο της συμφωνίας

Το 71,5% των ερωτηθέντων, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ, πιστεύει ότι στο Eurogroup η Ελλάδα δεν πήρε αυτά που διεκδίκησε, έναντι ποσοστού μόλις 13% που απαντά θετικά στο συγκεκριμένο ερώτημα.

Τα συγκεκριμένα ποσοστά αποτυπώνουν την απογοήτευση για τα αποτελέσματα του πρόσφατου Eurogroup, η οποία αντικατοπτρίζεται και στις δημοσκοπικές επιδόσεις της κυβέρνησης, που συνεχίζουν να κινούνται πτωτικά.

 Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει περαιτέρω υποχώρηση, βρισκόμενος στο 15%, έναντι 16,5% στην προηγούμενη δημοσκόπηση. Η Ν.Δ. εμφανίζεται να ενισχύει τις δυνάμεις της και μετριέται στο 33% έναντι 32,5% στην προηγούμενη μέτρηση. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,5%, η Χ.Α. με 7% και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6%. Αυτά είναι τα κόμματα που εμφανίζονται να εξασφαλίζουν την είσοδό τους στην επόμενη Βουλή. Ολα τα υπόλοιπα δεν καταφέρνουν να πιάσουν το όριο του 3%.

Οσον αφορά τη συνολική αποτίμηση της συμφωνίας και την απόφαση του Eurogroup, σε ποσοστό 82,5% οι ερωτηθέντες εκτιμούν ότι η Ελλάδα καταδικάστηκε σε διαρκή λιτότητα, έναντι ποσοστού μόλις 10% που εκτιμούν ότι μετά την απόφαση αυτή η Ελλάδα βρίσκεται καθ’ οδόν στο να τερματίσει την κρίση.

Για το ζήτημα του χρέους, το 77,5% απαντά αρνητικά στο ερώτημα εάν η κυβέρνηση διαπραγματεύεται αποτελεσματικά μια ουσιαστική μείωση του δημοσίου χρέους, με το 16,5% των ερωτηθέντων να απαντά θετικά.

Η υπεροχή της Ν.Δ. στην παράσταση νίκης είναι συντριπτική, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται με 69,5% έναντι 10,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός του Αλέξη Τσίπρα με 33% έναντι 16%.

Το 33% των ερωτηθέντων επιθυμεί μετά τις επόμενες εκλογές να προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση Ν.Δ. ή κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τη Ν.Δ., έναντι 16% που προτιμά αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Το 18% τάσσονται υπέρ μιας οικουμενικής κυβέρνησης ή κυβέρνησης ευρείας συνεργασίας.

Πηγή: kathimerini.gr
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Απεβίωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος #ΘεόδωροςΠάγκαλος - https://t.co/sCWX8qxpLw -

  • Γιατί οι άνθρωποι κάνουν λιγότερο #σεξ; #σεξ - https://t.co/7AyE5YcwPo -

  • Εκλογές: Φουντώνει η κόντρα για τη #φορολογία #φορολογία - https://t.co/TTc27Dhg1q -

"Αλιεύοντας" την είδηση