Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δημοκρατική Συμπαράταξη: Πενήντα θέσεις – βήματα για αλλαγή πολιτικής
Δημοκρατική Συμπαράταξη: Πενήντα θέσεις – βήματα για αλλαγή πολιτικής

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Πενήντα θέσεις – βήματα για αλλαγή πολιτικής

Πενήντα προτάσεις για την αλλαγή της σημερινής πολιτικής και ενίσχυση της ανάπτυξης δημοσιοποίησε η . «Πρόκειται για μια εθνική γραμμή εξόδου από την κρίση και τα μνημόνια, την παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη και την διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής» όπως αναφέρει.

Οι 50 νέες θέσεις-«βήματα για την αλλαγή πολιτικής», όπως αναφέρεται το εισαγωγικό σημείωμα που συνοδεύει τη πρόταση συνιστά το περιεχόμενο δηλαδή της νέας προοδευτικής πρότασης που επαγγελλόμαστε.

Στα 50 σημεία δεν περιλαμβάνονται ειδικές αναφορές μέτρων πολιτικής για κάθε τομέα της οικονομίας. Αναδεικνύονται όμως τα οριζόντια πολιτικής που αφορούν το σύνολο της οικονομίας.

Οι νέες πολιτικές προτεραιότητές στηρίζονται στις προοδευτικές για:

  • Ενίσχυση της Ανάπτυξης, προσέλκυση επενδύσεων, στήριξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων.
  • Σύγχρονο κράτος φιλικό στον πολίτη και την Ανάπτυξη. Με διαφάνεια, , αξιολόγηση παντού. Με πραγματική Αποκέντρωση και στήριξη των Αυτοδιοικητικών θεσμών.

  • Αποτελεσματικό Κοινωνικό Κράτος που διασφαλίζει την Κοινωνική Συνοχή, προωθεί ενεργητικές πολιτικές για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Νέο Εθνικό Υγείας, με και ποιοτικές υπηρεσίες για τον κάθε πολίτη.

  • Αναβάθμιση της ποιότητας του Εκπαιδευτικού συστήματος ώστε να αποτελεί και «κλειδί» για την σε εργασία και επιχειρηματικότητα, με παράλληλα και για την οικονομική «ανακούφιση» της οικογένειας.

  • Ενεργές παρεμβάσεις και νέες πολιτικές στον τομέα του Περιβάλλοντος και της Ποιότητας ζωής. Ανάδειξη της σημασίας του Περιφερειακού-Χωρικού Σχεδιασμού για μια εθνική στρατηγική ανάπτυξης με την συμμετοχή όλης της κοινωνίας.

  • Αξιόπιστο και διαφανές πολιτικό , με καθιέρση της απλής αναλογικής και ενίσχυση της ανεξαρτησίας των θεσμών.

  • Νέες πολιτικές και τομές στο Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα, με την αποφασιστική συμβολή της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, ώστε η Ε.Ε., πολιτικά ενοποιημένη, να αποκτήσει και πάλι την ενεργό στήριξη των Ευρωπαϊκών λαών και να καταστεί ικανή για την απόκρουση της απειλής των ξενόφοβων και ρατσιστικών λογικών.

Οι προοδευτικές , υποστηρίζει η , αποτελούν μια ουσιαστική συμβολή και στον διάλογο και στις πρωτοβουλίες που εξελίσσονται για την αναγέννηση του μεγάλου ρεύματος της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.

Αποτελούν, προθέτει, και μια αξιόπιστη βάση για τις αναγκαίες αλλαγές στο «Πρόγραμμα»-Μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση, ώστε να διορθωθούν μέτρα και παρεμβάσεις που υπονομεύουν την ανάπτυξη, και οδηγούν σε απόγνωση μεγάλα του ελληνικού λαού.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εμβόλια mRNA: Επηρεάζουν τη γονιμότητα; #ΕμβόλιαMRNA - https://t.co/y2tpaHGGDm -

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Τσέχος επιτελικός μέσος Φίλιπ Χάσεκ #ΦίλιπΧάσεκ - https://t.co/nFgNXVwQHm -

  • Εμβόλια mRNA: Επηρεάζουν τη γονιμότητα - https://t.co/CXAaTFPX7q -

"Αλιεύοντας" την είδηση