Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δήλωση ΕΠΑΜ για αποτελέσματα της Διάσκεψης Κορυφής για το προσφυγικό
Δήλωση ΕΠΑΜ για αποτελέσματα της Διάσκεψης Κορυφής για το προσφυγικό

Δήλωση ΕΠΑΜ για αποτελέσματα της Διάσκεψης Κορυφής για το προσφυγικό

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο προέβη στην παρακάτω δήλωση μετά την άτυπη, όπως την χαρακτηρίζει, Διάσκεψη Κορυφής σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα:

“Με την συμμετοχή οκτώ κρατών – μελών της ΕΕ και άλλων τριών μη μελών ολοκληρώθηκε η άτυπη Διάσκεψη Κορυφής, που συγκάλεσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Διάσκεψη αποφάσισε μια σειρά 17 μέτρων για να περιοριστεί η εισροή προσφύγων στην Ευρώπη, χωρίς να αναφέρει από πού προέρχονται οι άνθρωποι αυτοί και για ποιόν λόγο έρχονται. Κάλλιστα θα μπορούσαν να έρχονται και από άλλον πλανήτη. Καμία αναφορά δεν γίνεται στον πόλεμο που άρχισε η Δύση στην Συρία και καμία μνεία σε ενδεχόμενη απόπειρα να σταματήσει η Ευρώπη τον πόλεμο εκεί.

Η Διάσκεψη χαιρετίζει την της Ελλάδας να αυξήσει την δυνατότητα υποδοχής σε 30.000 άτομα έως το τέλος του έτους και προγράμματα φιλοξενίας για άλλα 20.000 άτομα και ας το διαψεύδει αυτό η κυβέρνηση. Αναβαθμίζεται η κοινή θαλάσσια επιχείρηση Ποσειδών στην Ελλάδα (προβλέπει συνεργασία με την Τουρκία) και την παρουσία της Frontex στο Αιγαίο.

Το ΕΠΑΜ σεβόμενο την τραγική μοίρα των Σύριων προσφύγων, εκφράζει την προς αυτούς και καταδικάζει την υποκρισία που διέπει την της Διάσκεψης Κορυφής και τις κεκαλυμένες υποχωρήσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Αναρωτιέται επίσης γιατι μόνο η Ελλάδα θα δεχθεί 50.000 πρόσφυγες, ενώ επισημαίνει τους κινδύνους για τα θαλάσσια σύνορά μας από την αναβάθμιση της επιχείρησης Ποσειδών και της Frontex.

Πάγια θέση του ΕΠΑΜ είναι ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των προσφύγων και η εγκατάσταση τους στα εκείνα που προκάλεσαν τις πολεμικές συγκρούσεις από τις οποίες φεύγουν.”

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη ατόμων στον Βόλο για διακίνηση ναρκωτικών #διακίνησηναρκωτικών - https://t.co/EBJ5H3V1AE -

  • Εμβολιασμός: Ανοίγει απόψε η πλατφόρμα για την 3η δόση στους 3 μήνες #εμβολιασμόςCovid - https://t.co/NPSQgZQWDC -

  • #φωτιά σε βανάκι στους Αγ. Θεοδώρους Αλμυρού #φωτιά - https://t.co/amsEm2bbVU -

"Αλιεύοντας" την είδηση