Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Δικηγόρος μήνυσε τον Γ. Βαρουφάκη για εσχάτη προδοσία
Δικηγόρος μήνυσε τον Γ. Βαρουφάκη για εσχάτη προδοσία

Δικηγόρος μήνυσε τον Γ. Βαρουφάκη για εσχάτη προδοσία

ΑΠΕ-

Mηνυτήρι αναφορά κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη κατέθεσε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, ο Παν. Γιαννόπουλος, ζητώντας να του αποδοθεί δόλος σε βαθμό κακουργήματος, για προπαρασκευαστική επεξεργασία διάπραξης του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας, ή την δι προπαρασκευαστικών ενεργειών διάπραξης του αδικήματος της απόπειρας της εσχάτης προδοσίας.

Επίσης, ο κ. Γιαννόπουλος ζητεί η μηνυτήρια αναφορά του να διαβιβαστεί στην Βουλή, προκειμένου να αποφασίσει για την παραπομπή ή όχι του κ. Βαρουφάκη στο Ειδικό Δικαστήριο. Ακόμη, ο κ Γιαννόπουλος ζητεί να ερευνηθεί, εάν υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης αδικημάτων και από άλλα πρόσωπα, τα οποία συμμετείχαν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- και προκύπτουν σε βάρος τους ενδείξεις ενοχής τους.

Ο υποστηρίζει ότι ο κ. Βαρουφάκης ενεργώντας δολίως ζημίωσε με πράξεις και ενέργειες του τον λαό με το ποσό των 20,8 δις ευρώ και ότι «παρασε ευθέως και ανερυθριάστως την πολιτική και νομική εντολή του ελληνικού λαού, του πρωθυπουργού και της ελληνικής Βουλής, στο ρητό περιεχόμενο της οποίας ορκίστηκε». Προσθέτει δε, ότι η παραση της νομικής αυτής εντολής «επέφερε ανυπολόγιστη βλάβη στο συμφέρον της χώρας και προκάλεσε δυσμενείς συνέπειες εις βάρος της πλειονότητας των πολιτών, των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων της πατρίδας».

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση