Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Δικηγόρος μήνυσε τον Γ. Βαρουφάκη για εσχάτη προδοσία
Δικηγόρος μήνυσε τον Γ. Βαρουφάκη για εσχάτη προδοσία

Δικηγόρος μήνυσε τον Γ. Βαρουφάκη για εσχάτη προδοσία

ΑΠΕ-

Mηνυτήρι ναφορά κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη κατέθεσε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, ο Παν. Γιαννόπουλος, ζητώντας να του αποδοθεί δόλος σε βαθμό κακουργήματος, για προπαρασκευαστική επεξ διάπραξης του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας, ή την διενέργεια προπαρασκευαστικών ενεργειών διάπραξης του αδικήματος της απόπειρας της εσχάτης προδοσίας.

Επίσης, ο κ. Γιαννόπουλος ζητεί η μηνυτήρια αναφορά του να διαβιβαστεί στην Βουλή, προκειμένου να αποφασίσει για την παραπομπή ή όχι του κ. Βαρουφάκη στο Ειδικό Δικαστήριο. Ακόμη, ο κ Γιαννόπουλος ζητεί να ερευνηθεί, εάν υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης αδικημάτων και από άλλα πρόσωπα, τα οποία συμμετείχαν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και προκύπτουν σε βάρος τους ενδείξεις ενοχής τους.

Ο υποστηρίζει ότι ο κ. Βαρουφάκης ενεργώντας δολίως ζημίωσε με πράξεις και ενέργειες του τον ελληνικό λαό με το ποσό των 20,8 δις και ότι «παραβίασε ευθέως και ανερυθριάστως την πολιτική και νομική εντολή του ελληνικού λαού, του πρωθυπουργού και της ελληνικής Βουλής, στο ρητό περιεχόμενο της οποίας ορκίστηκε». Προσθέτει δε, ότι η παραβίαση της νομικής αυτής εντολής «επέφερε ανυπολόγιστη στο συμφέρον της χς και προκάλεσε δυσμενείς συνέπειες εις βάρος της πλειονότητας των πολιτών, των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων της πατρίδας».

 

 

πηγή:kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση