Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δικηγόρος μήνυσε τον Γ. Βαρουφάκη για εσχάτη προδοσία
Δικηγόρος μήνυσε τον Γ. Βαρουφάκη για εσχάτη προδοσία

Δικηγόρος μήνυσε τον Γ. Βαρουφάκη για εσχάτη προδοσία

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Mηνυτήρια αναφορά κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη κατέθεσε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, ο δικηγόρος Παν. Γιαννόπουλος, ζητώντας να του αποδοθεί δόλος σε βαθμό κακουργήματος, για προπαρασκευαστική επεξεργασία διάπραξης του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας, ή την διενέργεια προπαρασκευαστικών ενεργειών διάπραξης του αδικήματος της απόπειρας της εσχάτης προδοσίας.

Επίσης, ο κ. Γιαννόπουλος ζητεί η του να διαβιβαστεί στην Βουλή, προκειμένου να αποφασίσει για την παραπομπή ή όχι του κ. Βαρουφάκη στο Ειδικό Δικαστήριο. Ακόμη, ο κ Γιαννόπουλος ζητεί να ερευνηθεί, εάν υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης αδικημάτων και από άλλα πρόσωπα, τα οποία συμμετείχαν στην ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και προκύπτουν σε βάρος τους ενδείξεις ενοχής τους.

Ο δικηγόρος υποστηρίζει ότι ο κ. ενεργώντας δολίως ζημίωσε με πράξεις και ενέργειες του τον λαό με το ποσό των 20,8 δις και ότι «παραβίασε ευθέως και ανερυθριάστως την πολιτική και νομική εντολή του ελληνικού λαού, του πρωθυπουργού και της ελληνικής Βουλής, στο ρητό περιεχόμενο της οποίας ορκίστηκε». Προσθέτει δε, ότι η παραβίαση της νομικής αυτής εντολής «επέφερε ανυπολόγιστη στο συμφέρον της χώρας και προκάλεσε δυσμενείς συνέπειες εις βάρος της πλειονότητας των πολιτών, των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων της πατρίδας».

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέα γέφυρα στον Ξηριά κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/5dHeOA4ehL -

  • Ελαφρά τραυματίστηκε 11χρονη από σπασμένο τζάμι #σπασμένοτζάμι - https://t.co/WnozfU8H5Z -

  • Απονομή επάθλων της 41ης Ανάβασης Πορταριάς #41ηΑνάβασηΠορταριάς - https://t.co/PUfYVXinon -

"Αλιεύοντας" την είδηση