Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Διακίνηση εγγράφων μεταξύ των δομών του υπουργείου παιδείας
Διακίνηση εγγράφων μεταξύ των δομών του υπουργείου παιδείας

Διακίνηση εγγράφων μεταξύ των δομών του υπουργείου παιδείας

Πιλοτική εφαρμογή του συστήματος

Μνημόνιο ς υπεγράφη μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και του ενικού Επιτελείου Αεροπορίας για την διάθεση του συστήματος ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων “” στο ΥΠΠΕΘ.

Το μνημόνιο υπεγράφη εκ μέρους του ΕΑ από τον Υπαρχηγό Υποπτέραρχο Γκοντικούλη και, εκ μέρους του ΥΠΠΕΘ, από τον Γενικό Γραμματέα Γεωργαντά.

Η ΙΡΙΔΑ έχει αναπτυχθεί από το ΓΕΑ και λειτουργεί τα τελευταία χρόνια σε όλες τις μονάδες της Αεροπορίας. Το ΓΕΑ έχει ήδη διαθέσει την ΙΡΙΔΑ στο Υπουργείο Εσωτερικών, τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης και την Προεδρία της ς. Η διάθεση της ΙΡΙ γίνεται με μηδενικό κόστος για τους ωφελούμε του δημοσίου, καθώς το σύστημα αναπτύσσεται, συντηρείται και παραμετροποιείται από την αρμόδια διεύθυνση του ΓΕΑ.

Το Υπουργείο Παιδείας θα ξεκινήσει την πιλοτική εφαρμογή του συστήματος στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας που εκδήλωσε πρώτη ζωηρό ενδιαφέρον για την υιοθέτησή του. Μετά από την πιλοτική φάση αναμένεται να συνδεθούν στο σύστημα τόσο άλλες περιφερειακές δομές του ΥΠΠΕΘ όσο και η Κεντρική Υπηρεσία, καθιστώντας τη διακίνηση εγγράφων μεταξύ των δομών του Υπουργείου άμεση και ασφαλή και μηδενίζοντας το κόστος για το δημόσιο.

Η ΙΡΙΔΑ θα λειτουργεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες στις εγκαταστάσεις του κυβερνητικού νέφους (G-Cloud) της ΓΓΠΣ, ολοκληρώνοντας την επιτυχή πολλών φορέων του δημοσίου τομέα.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση