Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Διαδοχικές συναντήσεις Τσίπρα με πολιτικούς αρχηγούς για το Κυπριακό
Διαδοχικές συναντήσεις Τσίπρα με πολιτικούς αρχηγούς για το Κυπριακό

Διαδοχικές συναντήσεις Τσίπρα με πολιτικούς αρχηγούς για το Κυπριακό

Ολοκληρώθηκε του πρωθυπουργού Αλέξη με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλίσιο των διδοχικών συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς με θέμα το Κυπριακό.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε στον πρωθυπουργό ότι η ΝΔ είναι προσηλωμένη στην αναζήτηση δίκαιης και βιώσιμης λύσης, στο πλαίσιο της δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας. Σταθερή θέση της ΝΔ είναι ότι το σημερινό καθεστώς στην Κύπρο δεν είναι ανεκτό και πρέπει να αλλάξει. Ακολούθως, η ηγεσία της ΝΔ στηρίζει τις προσπάθειες του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ενώ παραμένει σταθερή στην αρχή ότι η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάδα συίσταται. Η ΝΔ θεωρεί αναγκαία τη διατήρηση της εθνικής ομοψυχίας Κύπρου και Ελλάδας. Από τη ΝΔ, σημείωναν ότι η θα είναι αποκλειστικά για το Κυπριακό.

 Ο Αλέξης ς θα συναντηθεί εν συνεχεία με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συάταξης Φώφη Γεννηματά (12.00), τον γενικό γραμματέα του Δ. Κουτσούμπα (14.00), τον επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκη (17.00), τον πρόεδρο της Ενωσης Κεντρώων Β. Λεβέντη (19.30) και τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Π. Καμμένο (20.30).

Η κυβέρνηση επιθυμεί την ευρύτερη δυνατή συναίνεση, και στο πλαίσιο αυτό ο κ. Τσίπρας αναμένεται να δώσει στους πολιτικούς αρχηγούς πλήρη ενημέρωση για όσα έχουν διαδραματισθεί έως αυτή τη στιγμή. Επισημαίνεται ότι ανάλογο γύρο ενημέρωσης των πολιτικών δυνάμεων θα κάνει και ο κ. Αναστασιάδης στην Κύπρο.

 

πηγή:kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση