Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Δεν αποκλείει «ατύχημα» ο Σαμαράς
Δεν αποκλείει «ατύχημα» ο Σαμαράς

Δεν αποκλείει «ατύχημα» ο Σαμαράς

Αυξημένο κίνδυνο «τυχήμτος» λόγω της εκκρεμότητας με τους θεσμούς και των χειρισμών της ς διαβλέπει ο Αντ. Σαμαράς.

Στο επιτελείο του τέως πρωθυπουργού ενισχύεται η ανησυχία για το ενδεχόμενο ρήξης με τους εταίρους, ενώ δεν είναι λίγοι στο εσωτερικό της Ν.Δ. όσοι διατυπώνουν τον προβληματισμό ότι οι κινήσεις της ς δεν είναι σπασμωδικές αλλά, αντιθέτως, αποτελούν βήματα προς ένα προεξοφλημένο τέλος, την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Παρά τις εισηγήσεις που δέχεται, ο κ. Σαμαράς μετά και τη θεσμική, μέσω του Κοινοβουλίου, υποβολή της πρότασής του για εθνική συνεννόηση, δεν προτίθεται, αυτή τη στιγμή, να αναλάβει και νέες πρωτοβουλίες.Στη Συγγρού τελούν σε αναμονή ενόψει και της κρίσιμης αυριανής συνάντησης του κ. Αλ. Τσίπρα με τους Αγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ.

Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, που δεν αποκλείει το ενδεχόμενο εκλογών, είχε ουκ ολίγες προεκλογικού χαρακτήρα αναφορές στην ομιλία του στην προσυνδιάσκεψη της Πρέβεζας. Δεν είναι τυχαίο, επίσης, ότι η ομιλία Σαμαρά είχε έντονο προεκλογικό τόνο και αναφορές στην αντιστροφή των τάσεων στην κοινωνία, αλλά και στο γεγονός ότι «δεν υπάρχει καμιά άλλη δύναμη, πλην της Ν.Δ., που θα μπορούσε να σταματήσει την πορεία προς την καταστροφή, που να μπορεί να εγγυηθεί, ότι η χώρα θα ξαναμπεί σε τροχιά ανάπτυξης, που να μπορεί να αποκαταστήσει την αξιοπιστία στο εξωτερικό και την ομαλότητα στο εσωτερικό».

Σε απόκλιση, πάντως, από τους τόνους του προέδρου της Ν.Δ., σειρά στελεχών εκτιμούν ότι η κατάληξη του δράματος που ζει η χώρα θα είναι μια συμφωνία. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται, ενδεικτικά, ο κ. Κ. Χατζηδάκης, ο οποίος χθες εκτίμησε πως «είναι πιθανόν να γίνει κάποια υποχώρηση των δανειστών σε θέματα όπως το ΕΚΑΣ ή το θέμα του φόρου της ς και η κυβέρνηση να το παρουσιάσει ως τρομερή εθνική επιτυχία, και κάτω από αυτή την υποτιθέμενη επιτυχία να καλυφθούν όλες οι έκτακτες εισφορές, οι αυξήσεις των φόρων, οι κ.λπ.».

Ο ίδιος, πάντως, δεν απέκλεισε και εκλογές, μετά την επίτευξη συμφωνίας, εάν ο κ. Τσίπρας αντιμετωπίσει δυσκολίες στην Κ.Ο. «Σημασία έχει να σωθεί ο τόπος κι όχι να ταπεινώσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ.

Είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε σε κάθε εθνική προσπάθεια» επεσήμανε (90.1) και ο κ. Ν. Δένδιας, διευκρινίζοντας ότι ως Ν.Δ. «θα πρέπει να δώσουμε στήριξη επί της αρχής, να υπάρξει μια συμφωνία με την , να κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε τα τεράστια λάθη, τους ερασιτεχνισμούς, τις αβλεψίες, την καθυστέρηση και τους εξυπνακισμούς που αποτελούν δήθεν την υπερήφανη και εξωτερική πολιτική της χώρας».

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση