Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Δ. Μάρδας: Κατάργηση εξίσωσης φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο
Δ. Μάρδας: Κατάργηση εξίσωσης φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο

Δ. Μάρδας: Κατάργηση εξίσωσης φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο

-ΜΠΕ

Διάταξη νόμου που θα αλλάζει το υφιστάμενο πλαίσιο και θα επαναφέρει το προηγούμενο καθεστώς που ίσχυε για το φόρο κατανάλωσης του πετρελαίου κίνησης και ς, ετοιμάζεται να καταθέσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα.

Όπως δήλωσε στη Βουλή ο κ. Μάρδας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του τοπικού της ΝΔ, Χρήστου Μπουκώρου, θα καταργηθεί η εξίσωση του φόρου κατανάλωσης στο ς και κίνησης.

Το πετρέλαιο θέρμανσης θα καθοριστεί στα 6 λεπτά ενώ το πετρέλαιο κίνησης στα 33 λεπτά, όπως διευκρίνισε ο αναπληρωτής Οικονομικών. Παράλληλα, εμφανίστηκε αισιόδοξος σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της ς από τα πετρελαιοειδή, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Δεν φοβόμαστε ότι θα υπάρχει , αφού έως το τέλος του έτους θα έχει “κλειδώσει” όλο το σύστημα διακίνησης πετρελαίου μέσα από ένα σύγχρονο σύστημα παρακολούθησης, που θα ξεκινά από τις φορολογικές αποθήκες και θα φτάνει έως το τελευταίο πρατήριο».

Αισιόδοξος δήλωσε ο κ. Μάρδας και ως προς τα που θα επιφέρει αυτή η ρύθμιση, η οποία θα έχει ως συνέπεια την του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης για τους δικαιούχους από τον Οκτώβριο.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση