Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Χρ. Μπουκώρος: “Αναξιόπιστος ο κύριος Τσίπρας”
Χρ. Μπουκώρος: “Αναξιόπιστος ο κύριος Τσίπρας”

Χρ. Μπουκώρος: “Αναξιόπιστος ο κύριος Τσίπρας”

Σε σειρά συνεντεύξεων που παραχώρησε χτες στους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αθήνας, Παραπολιτικά FM και ΕΡΤ Αθηνών και σε ραδιοφωνικούς σταθμούς του Βόλου, Ράδιο ΒΕΡΑ και ΕΡΑ Βόλου καθώς και σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις χθες το απόγευμα στο και χθες το βράδυ σε έκτακτη πολιτική εκπομπή της ΕΡΤ, ο βουλευτής τόνισε τα εξής:

“Ο κύριος Τσίπρας τον προηγούμενο Ιανουάριο ζήτησε ισχυρή εντολή από τον ελληνικό λαό, προκειμένου να σκίσει τα μνημόνια. Ο ελληνικός λαός πίστεψε τις ψεύτικες υποσχέσεις του και του έδωσε τη λαϊκή εντολή. Ο κύριος Τσίπρας υιοθέτησε και υπέγραψε το σκληρότερο μνημόνιο που γνώρισε ο στα χρόνια της κρίσης. Μόλις τον προηγούμενο Ιούλιο, ο κύριος Τσίπρας ζήτησε μέσω του δημοψηφίσματος ισχυρή λαϊκή υποστήριξη, προκειμένου να πειστούν οι Ευρωπαίοι για τη μη λήψη των μέτρων λιτότητας. Ο ελληνικός λαός τον πίστεψε για δεύτερη φορά. Τρείς ημέρες μετά, ο κύριος Τσίπρας συμφώνησε με τους εταίρους τα πιο σκληρά φορομπηχτικά μέτρα, τα οποία απειλούν να εξοντώσουν τους επιχειρηματίες, τους μικρομεσαίους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.

Τώρα για τρίτη φορά σε λιγότερο από 8 μήνες, ο κύριος Τσίπρας ζητάει νέα λαϊκή εντολή, προκειμένου να εφαρμόσει με προοδευτικό πρόσημο, όπως ισχυρίζεται. Γιατί να εμπιστευτούμε ένα πρόσωπο που εξαπάτησε τόσους πολλούς σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα; Κανένα στοιχείο δεν διαβεβαιώνει τον ελληνικό λαό ότι ο κύριος Τσίπρας θα παραμείνει πιστός στη λαϊκή εντολή, όποιο και αν είναι το περιεχόμενο αυτής.

Η αλήθεια είναι ότι ο κύριος Τσίπρας επισπεύδει τις εκλογές, για να κρύψει από το λαό τις συνέπειες του μνημονίου, που συμφώνησε ο ίδιος και ο κύριος και για να λύσει το εσωκομματικό του πρόβλημα. Ο πιο αναξιόπιστος Πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης αρνείται πεισματικά να απαντήσει με ποιον θα συγκυβερνήσει στην απίθανη – κατά την άποψή μας – περίπτωση που είναι πρώτο κόμμα και ο κυβερνητικός τους εταίρος, όπως πολλοί εκτιμούν, δεν κατορθώσει να εισέλθει στη Βουλή. Αν πρόκειται να προτείνει στη , στο Ποτάμι ή στο ΠΑΣΟΚ , διερωτάται κανείς γιατί δεν έκανε τη συγκεκριμένη προσπάθεια στο πλαίσιο της παρούσας Βουλής.

Τα κομματικά αδιέξοδα του κυρίου Τσίπρα δεν μπορεί και δεν πρέπει να μεταβληθούν σε αδιέξοδα της χώρας. Ο πατέρας του σκληρότερου μνημονίου δεν μπορεί να εξαπατήσει για τρίτη φορά τον ελληνικό λαό. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί στο εκλογικό σώμα ότι μετά τις εκλογές ο κύριος Τσίπρας δεν θα ψάχνει και πάλι καμιά σαρανταριά βουλευτές, από αυτούς που τώρα τον στήριξαν, αλλά με κάθε ευκαιρία δηλώνουν ότι δεν πιστεύουν στα όσα ψήφησαν, διότι ψηφίζουν εκβιαζόμενοι, όπως ομολογούν. Για όλους αυτούς του λόγους ο κύριος Τσίπρας αποτελεί την προσωποποίηση της πολιτικής αστάθειας, η οποία επιφέρει πολλαπλά δεινά στην κοινωνία και την οικονομία.

Η παραμένει η μόνη μεγάλη συμπαγής Ευρωπαϊκή πολιτική , που μπορεί να οδηγήσει και πάλι τη χώρα στο δρόμο της σταθερότητας και της ανάπτυξης. Είμαι βέβαιος, ότι οι πολίτες που εξαπατήθηκαν από τον κ Τσίπρα επιστρέφουν στη Νέα Δημοκρατία πεπεισμένοι, ότι αυτή τη δύσκολη ώρα αποτελεί τον ισχυρότερο πυλώνα του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και τη μόνη πραγματική ελπίδα για άμβλυνση των οδυνηρών συνεπειών της κάκιστης συμφωνίας Τσίπρα – Καμμένου και για σταδιακή έξοδο από την κρίση.”

Τέλος, ο κύριος Μπουκώρος στις συνεντεύξεις του κάλεσε τους πολίτες να αναλογιστούν, πως αν ο κ Τσίπρας με υποσχέσεις για κατάργηση μνημονίων έφερε το χειρότερο μνημόνιο, τί τους περιμένει, αν τον εξουσιοδοτήσουν με νέα λαϊκή εντολή, την οποία ο ίδιος θα εκλάβει ως λευκή επιταγή.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση