Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα αναγνωρίζει τον Γκουαϊδό ως μεταβατικό Πρόεδρο της Βενεζουέλας
ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα αναγνωρίζει τον Γκουαϊδό ως μεταβατικό Πρόεδρο της Βενεζουέλας

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα αναγνωρίζει τον Γκουαϊδό ως μεταβατικό Πρόεδρο της Βενεζουέλας

Το υπουργείο Εξωτερικών ανακοινώνει επίσημα ότι η Ελλάδα αναγνωρίζει τον ως μεταβατικό Πρόεδρο της Βενεζουέλας.

Στην ανακοίνωση για τον Γκουαϊδό τονίζεται ότι: «Η κυβέρνηση της Ελληνικής ς, συμφώνως με την κοινή θέση της όπως διατυπώθηκε, εξ ονόματος των 28, στη δήλωση της Υψηλής Εκπροσώπου/Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κας Mogherini, αποφάσισε να αναγνωρίσει τον Πρόεδρο της εκλεγμένης Εθνοσυνέλευσης, Juan Guaido, ως μεταβατικό Πρόεδρο της Βενεζουέλας, προκειμένου να προκηρύξει ελεύθερες, δίκαιες και δημοκρατικές προεδρικές εκλογές».

Και συνεχίζει: «Η Κυβέρνηση της Ελληνικής ς υποστηρίζει ένθερμα τις προσπάθειες της , ιδίως στο πλαίσιο της Διεθνούς Ομάδας Επαφής και μέσω του Ειδικού Εκπροσώπου της ΥΕ/ΑΕ, κ. Enrique Iglesias, καθώς και συναφείς πρωτοβουλίες όπως τις συν του Όσλο, προς το σκοπό επίτευξης ειρηνικής, πολιτικής, και δημοκρατικής λύσης της κρίσης ως αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων, προς όφελος του λαού της Βενεζουέλας».

Χ. Γκουαϊδό: Ευχαριστώ τον Κυρ. Μητσοτάκη για την αναγνώριση του αγώνα μας

Την ευγνωμοσύνη του στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την ελληνική κυβέρνηση εξέφρασε ο αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος της Βενεζουέλας, .

«Εκ μέρους του λαού της Βενεζουέλας, ευχαριστώ τον Ελληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την ελληνική κυβέρνηση που αναγνωρίζει τον αγώνα μας για μια ελεύθερη Βενεζουέλα. Η Ελλάδα, το λίκνο της δημοκρατίας, θα είναι αδιαμφισβήτητα ένας σπουδαίους Ευρωπαϊκός σύμμαχος στον αγώνα μας», έγραψε σε ανάρτηση του στο Twitter ο Γκουαϊδό.

Εύσημα Πενς στον Κ. Μητσοτάκη για την αναγνώριση Γουαϊδό

Εύσημα στον Κ. Μητσοτάκη για την αναγνώριση του  Χουάν Γκουαϊδό ως τον νόμιμο πρόεδρο της Βενεζουέλας απένειμε ο των ΗΠΑ, Μάικλ Πενς.

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέδειξε τολμηρή ηγεσία χτες ανακοινώνοντας ότι η Ελλάδα αναγνωρίζει τον Χουάν Γκουαϊδό ως τον νόμιμο πρόεδρο της Βενεζουέλας. Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλάι του λαού της Βενεζουέλας στη μάχη του για την ελευθερία» έγραψε ο Μάικλ Πενς στο Twitter, σχολιάζοντας την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για την Βενεζουέλα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση