Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Χ.Α.: Στέλνουν εκπαιδευτικούς σε δομές λαθρομεταναστών
Χ.Α.: Στέλνουν εκπαιδευτικούς σε δομές λαθρομεταναστών

Χ.Α.: Στέλνουν εκπαιδευτικούς σε δομές λαθρομεταναστών

Με συνέπεια να απαξιώνεται έτσι περαιτέρω ο καθημαγμένος κλάδος τους

Eρώτηση κατέθεσαν ο Μαγνησίας Χρυσής ς  και ο Β' Αθηνών Ηλίας Παναγιώταρος για τα μοριοδοτούμενα επιμορφωτικά σεμινάρια σε δομές λαθρομεταναστών και τις θέσεις εκπαιδευτικών σε αυτές τις δομές.

Χαρακτηριστικά οι δύο βουλευτές αναφέρουν: “Ένα πολυπλόκαμο φαίνεται ότι έχει αναπτυχθεί εις ό,τι αφορά την λεγόμενη ενσωμάτωση «προσφύγων». Τα τελευταία έτη έχει διογκωθεί η ανεξέλεγκτη και αθρόα εισροή πάσης φύσεως αλλογενών, γεγονός το οποίο αποτελεί αντικείμενο πολιτικής εκμεταλλεύσεως της συγκυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η οποία πασχίζει να ενσωματώσει και να ελληνοποιήσει οιονδήποτε εισέρχεται εντός της ελληνικής επικράτειας, με απώτερο σκοπό βέβαια τη σταθερού εκλογικού σώματος.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, αυτής της προσπάθειας εντάσσεται και η διάθεση εκπαιδευτικών στις δομές φιλοξενίας από το 2017! Συγκεκριμένα το υπουργείο έχει προκηρύξει θέσεις εκπαιδευτικών σε αυτές τις δομές, τη στιγμή μάλιστα που το εκπαιδευτικό σύστημα νοσεί, οι σχολικές εγκαταστάσεις είναι υποστελεχωμένες και οι υποδομές υπολειτουργούν! Το αποκορύφωμα αυτών των πολιτικών αστοχιών και ολισθημάτων δε σταματά εδώ, καθώς εν αναμονή  των επικείμενων προκηρύξεων Αυγούστου – Σεπτεμβρίου για προσλήψεις σε δομές εκπαιδεύσεως ενηλίκων, το «Κέντρο δια βίου Μάθησης» υλοποιεί μοριοδοτούμενα σεμινάρια για τους εκπαιδευτικούς που προτίθενται να απασχοληθούν στις δομές λαθρομεταναστών!

Συνεπώς αυτό που καθίσταται αντιληπτό είναι ότι το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης απευθύνεται και στην λαθρομεταναστών. Μέσω του φορέα «Εasy Education» λοιπόν, προωθείται η απασχόληση εκπαιδευτικών σε χώρους εγκαταστάσεως λαθρομεταναστών, ενώ στο διαδίκτυο διαφημίζεται συνεχώς η δυνατότητα προσλήψεως σε αυτές τις δομές, μέσω της συμμετοχής στα μοριοδοτούμενα επιμορφωτικά σεμινάρια: «Κλείσε μία θέση άμεσα! Κατοχύρωσε πιθανότητες πρόσληψης μέσω των επικείμενων προκηρύξεων Αυγούστου -Σεπτεμβρίου». Τα προγράμματα διεξάγονται εξ' αποστάσεως με την μέθοδο της ασύγχρονης τηλεκατάρτισης μέσω ειδικά σχεδιασμένης πλατφόρμας ακαδημαϊκών προδιαγραφών για την εξ αποστάσεως τηλε- (LMS). Η εγγραφή δε σε ένα μοριοδοτούμενο σεμινάριο, προεξοφλεί αυτομάτως μια ακόμα ΔΩΡΕΑΝ μοριοδοτούμενη επιμόρφωση αξίας 175€ διάρκειας 100 ωρών.

Ενώ λοιπόν το εκπαιδευτικό προσωπικό της χς θα έπρεπε να στελεχώνει τα ελληνικά σχολικά συγκροτήματα και να διεξάγονται τα προβλεπόμενα σεμινάρια και προγράμματα για την βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος, αντ' αυτού η πολιτεία προσφέρει δήθεν «κίνητρα» στον καθημαγμένο εκπαιδευτικό κόσμο, τον καθιστά αντικείμενο εκμεταλλεύσεως και προπαγανδίζει υπέρ της απασχολήσεως του σε δομές λαθρομεταναστών σε άθλιες συνθήκες, με σκοπό την ενσωμάτωσή τους!”

Οι βουλευτές Χρυσής ς ρωτούν στα αρμόδια υπουργεία:

Α) Για ποιο λόγο διατίθενται εκπαιδευτικοί στις δομές φιλοξενίας όταν το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα υστερεί;

Β) Ποια η πηγή χρηματοδοτήσεως της διεξαγωγής αυτών των μοριοδοτούμενων επιμορφωτικών σεμιναρίων; Αν η πηγή αφορά ευρωπαϊκό κονδύλι, γιατί αυτό δε διατίθεται για την επιμόρφωση εκπαιδευτικών στο πλαίσιο καλύψεως των κενών και βελτιώσεων του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος;

Γ) Είναι δυνατόν να παρέχεται εκπαίδευση σε μια πλημμυρίδα λαθρομεταναστών, οι οποίοι εισέρχονται με αμείωτη ροή κατά κύματα στην ελληνική επικράτεια ως πρόσφυγες, ενώ στην πραγματικότητα δεν υφίσταται η ιδιότητα αυτή ούτε φυσικά συντρέχει λόγος απονομής ασύλου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση