Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Bίτσας: Θα αναβαθμιστεί η λειτουργία της πλειονότητας των F16
Bίτσας: Θα αναβαθμιστεί η λειτουργία της πλειονότητας των F16

Bίτσας: Θα αναβαθμιστεί η λειτουργία της πλειονότητας των F16

Η πλειονότητα των θα αναβαθμιστεί είπε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο αν. κ. τονίζοντας παράλληλα πως τα 2,4 δισ. είναι το ταβάνι για τις ΗΠΑ και όχι τα που θα δοθούν, γιατί οι ΗΠΑ έστειλαν στο Κογκρέσο την ακριβότερη εκδοχή της πρότασης εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Ελλάδας.

Επανέλαβε ότι τα που θα δαπανηθούν δεν θα ξεπεράσουν τα 1,1 δισ. ευρώ. «Υπάρχουν τρόποι και μορφές, μπορούν να γίνουν διαφόρων ειδών αναβαθμίσεις. Το βασικό όμως είναι αναβαθμιστούν σε βάιπερ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εμείς έχουμε ξεκάθαρο ότι θα πρέπει να συντονίσουμε τις ανάγκες για τη σιγουριά της χώρας και τις δυνατότητες που μας δίνει ο » είπε επίσης για το κόστος της αναβάθμισης.

Οσον αφορά την διαδικασία που θα ακολουθηθεί ο κ. ενημέρωσε ότι ένα μέρος των εργασιών θα γίνει στις ΗΠΑ. Αρχικά θα πάνε 2-4 αεροπλάνα ώστε να μοντελοποιηθούν, μαζί θα πάει μια ομάδα για να πάρει την τεχνογνωσία και μια ομάδα από την ελληνική αεροπορία.

Απαντώντας στην για το ενδεχόμενο σύγκρουσης ο αν. είπε πως οι Ενοπλές Δυνάμεις δεν είναι για να κάνεις πόλεμο, αλλά για να σιγουρεύεις την κυριαρχία σου. «Χρειάζεται περισσότερη εξωτερική πολιτική και διεθνής δραστηριότητα. Είναι σημαντικό το ότι ο ίδιος ο Τραμπ ανέδειξε τη σημασία της ειρήνης και της σταθερότητας στο », σημείωσε.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνεχίζεται το πρόγραμμα της κουνουποκτονίας στη Μαγνησία #πρόγραμμακουνουποκτονίας - https://t.co/6Xqir6y8bE -

  • Δύο βραβεία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από τα Hellenic Responsible Business Awards 2021 - https://t.co/PfHr41UMga… -

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για την λειτουργία γραφείου ΕΦΚΑ στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου #ΔήμοςΖαγοράςΜουρεσίου - https://t.co/DWPKyF4q1t -

"Αλιεύοντας" την είδηση