Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Άσυλο και σε δεύτερο Τούρκο αξιωματικό
Άσυλο και σε δεύτερο Τούρκο αξιωματικό

Άσυλο και σε δεύτερο Τούρκο αξιωματικό

Από την αρμόδια Επιτροπή

Tην που αναμένεται η του Συμβουλίου της Επικρατείας για το αν θα δοθεί η όχι άσυλο στους οκτώ ς αξιωματικούς καθώς έχει ήδη εκδικάσει την υπόθεση για τον ένα από αυτούς, μία ακόμα Επιτροπή Ασύλου σύμφωνα με πληροφορίες έδωσε άσυλο σε ένα ακόμα Τούρκο αξιωματικό προλειαίνοντας το έδαφος και για τους υιπους.

Η , δεύτερη κατά σειρά, για την χορήγηση ασύλου σε Τούρκο αξιωματικό αποτελεί εξέλιξη στην όλη υπόθεση, καθώς το ίδιο είχε συμβεί και πριν από λίγους μήνες, όταν και τότε ανάλογη Επιτροπή Ασύλου είχε χορηγήσει άσυλο σε ένα από τους οκτώ για τον οποίο όμως η άσκησε έφεση. Η υπόθεση αυτή, του ενός από τους οκτώ έχει φθάσει με πιλοτική ( που γίνεται για έναν αλλά αφορά όλους) στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου και εκδικάστηκε στις 4 Μαΐου και αναμένεται η απόφαση.

Εως ότου εκδοθεί, το ανώτατο έχει ορίσει αυστηρότατες προϋποθέσεις φρούρησης για την ασφάλεια και την προστασία του εν λόγω στρατιωτικού, ενώ μέχρι το τέλος του μήνα και οι υιποι που παραμένουν σε καθεστώς κράτησης στο πλαίσιο της διαδικασίας του ασύλου θα αφεθούν ελεύθεροι, διότι λήγει ο χρόνος της κράτησης τους.

Πηγή: kathimerini.gr
"Αλιεύοντας" την είδηση