Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Άρωμα εκλογών στην Ολομέλεια της Βουλής
Άρωμα εκλογών στην Ολομέλεια της Βουλής

Άρωμα εκλογών στην Ολομέλεια της Βουλής

Χαρακτήρα άτυπης έναρξης προεκλογικής περιόδου προσέλαβε από την πρώτη στιγμή η εξελισσόμενη από το πρωί σήμερα στη Βουλή, συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την oικονομία και τις διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς, ενόψει της επικείμενης τυπική εξόδου από το τρίτο Μνημόνιο.

Ο πρωθυπουργός, με αφορμή τη σχετική για την διεξαγωγή της συζήτησης πρόσκληση της επικεφαλής της ΔΗΣΥ Φώφης Γεννηματά, από την πρωτολογία του κιόλας κατέστησε εμφανείς τις πολιτικές του διαθέσεις και περιγράφοντας ουσιαστικά το σύνθημα με το οποίο θα βαδίσει προς τις κάλπες, είπε με έμφαση απευθυνόμενος στην ΝΔ και την ΔΗΣΥ: «Αυτό που τους τάξατε εσείς και οι συνεταίροι σας πριν από οκτώ χρόνια στο λαό, θα γίνει από εμάς σε δύο μήνες. Θα πιείτε το ποτήρι ως το τέλος. Η θα καταγράψει ότι εσείς χρεοκοπήσατε τη χώρα, κι εμείς βγάλαμε τον τόπο από το έρεβος, και τον οδηγούμε σε εποχή ελπίδας, κοινωνικής δικαιοσύνης», είπε, χωρίς κατά τ’ άλλα να κρύψει και την επιλογή του να επιτεθεί προσωπικά και πολλές φορές αποκλειστικά στον πρόεδρο της ΝΔ, καταδεικνύοντας ότι θα είναι άκρως πολωτική η επόμενη περίοδος.

Ο κ. Τσίπρας, όπως φαίνεται από τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, κατά την κρίσιμη παρούσα συγκυρία είναι ολοκληρωτικά απομονωμένος, τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνηση, με άπαντες να καταγγέλλουν ότι είναι οι πρωθυπουργικές επιλογές και οι κυβερνητικές πολιτικές που έχουν οδηγήσει τη συγκυβέρνηση σε πολιτική απομόνωση.

Η «καθαρή έξοδος» είναι το νέο βρώμικο ψέμμα του κ. Τσίπρα, υπογράμμισε με έμφαση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και αναφέρθηκε με έμφαση στα ήδη ψηφισθέντα ή και συμφωνηθέντα σκληρά μέτρα μεταξύ συγκυβέρνησης και Θεσμών.

Για μυστικά συμφωνηθέντα μέτρα ενόψει της περιόδου που ανοίγει μετά το τυπικό τέλος του τρίτου μνημονίου «που φέρει την υπογραφή Τσίπρα», έκανε λόγο και η κυρία Γεννημετά, η οποία ζήτησε με έμφαση πολλές φορές άμεση προσφυγή στις κάλπες: «Η χώρα χρειάζεται άμεσα πολιτική αλλαγή, μια αξιόπιστη με σχέδιο και θάρρος για εθνική πολιτική. Απαιτείται δεσμευτικό πλαίσιο συναίνεσης για τα επόμενα χρόνια. Εξοδος δεν γίνεται με αυτοσχεδιασμούς. Να τελειώνουμε με την πόλωση και το τοξικό κλίμα. Ζητώ εκλογές τώρα λίγο πριν τυπική έξοδο από μνημόνια, για να μην γίνουν τα αδιέξοδα αναπότρεπτα. Χρειάζεται και αξιόπιστη και ικανή να διαπραγματευτεί από νέα θέση και σε νέα βάση την επόμενη μέρα. Οσο κι αν τις εξορκίζετε τις εκλογές, δεν θα τις αποφύγετε», σημείωσε μεταξύ άλλων η κυρία Γεννηματά.

Για «τολμηρό σχέδιο εξόδου από την κρίση, με αναπτυξιακό σοκ», μίλησε από την πλευρά του και ο πρόεδρος της ΝΔ. «Χρειάζεται διπλό σοκ εμπιστοσύνης και αποταμίευσης, δραστική απλοποίηση επιχειρηματικού περιβάλλοντος» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης. Για να συνεχίσει: «το δίλημμα για τις επόμενες εκλογές, είναι σαφές: Ποιός μπορεί να δημιουργήσει πολλές και καλά αμοιβόμενες δουλειές, να παράγει πλούτο π[ου θα διανέμεται δίκαια σε όλους; Η Ελλάδα να βαδίσει μπροστά, χωρίς κανένας πολίτης να μένει πίσω, με κοινωνικό δίκτυ προστασίας. το ζητούμενο είναι, ποιός θα οδηγήσει τη χώρα με ασφάλεια στην επόμενη μέρα, με αλήθεια, ελπίδα και όχι ανέξοδες και ψεύτικες υποσχέσεις, αερολογίες».

Τόσο ο πρόεδρος της ΝΔ, όσο και η επικεφαλής της ΔΗΣΥ έθεσαν με έμφαση το ζήτημα της βίας και της ανομίας, της απουσίας ηθικής στην πολιτική και στον τρόπο διακυβέρνησης που, όπως επισήμαναν, κυριαρχούν τα τελευταία τρία χρόνια.
Αμφότεροι δε ζήτησαν από τον κ. Τσίπρα να μιλήσει σήμερα κιόλας ευθέως αναφορικά και με το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αποκαταστάθηκε στην Σκόπελο η βλάβη στο Skiathos Express #SkiathosExpress - https://t.co/lj6MNAN9Qj -

  • Ταξιδεύοντας στον κόσμο του Παπαδιαμάντη #ΕΚΠΑ #Παπαδιαμάντης - https://t.co/DcOdP3xmc4 -

  • Χωροταξική κατανομή του βοσκότοπων #βοσκότοποι - https://t.co/pfeyKBVxdV -

"Αλιεύοντας" την είδηση