Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Ναι στην Ευρώπη, ναι στην ενότητα
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Ναι στην Ευρώπη, ναι στην ενότητα

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Ναι στην Ευρώπη, ναι στην ενότητα

Έκκληση γι ενότητ προς ολόκληρο τον λαό έκανε πριν από λίγο ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Στη δήλωσή του ο Αρχιεπίσκοπος σημειώνει ότι η χ διάγει τις «κρισιμότερες στην του Έθνους μας, μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο» ενώ ζητά από τον λαό να μην επιτρέψει «το δηλητήριο του διχασμού να στάξει στις ψυχές» καθώς, όπως σημειώνει, «θα πρόκειται για σε βάρος των επόμενων γενεών».

Αναλυτικά ολόκληρη η δήλωση του Αρχιεπισκόπου:

«Οι στιγμές που ζούμε είναι ίσως οι κρισιμότερες στην του Έθνους μας, μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι ώρες ευθύνης για όλους μας. Για κάθε θεσμό σε αυτή τη χ, για τα κόμματα, για την Εκκλησία, για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα χωριστά…

Πάνω όμως από το καθετί και από τον καθένα υπάρχει η πατρίδα. Μας ενώνει όλους η αγάπη γι' αυτόν τον τόπο. Η αγωνία για το παρόν και το μέλλον του. Δεν μας χωρίζει τίποτε. Γι' αυτό και δεν πρέπει να επιτρέψουμε το δηλητήριο του διχασμού να στάξει στις ψυχές μας. Θα πρόκειται για σε βάρος των επόμενων γενεών. Στα μας οφείλουμε να εγγυηθούμε μία Ελλάδα της ανάπτυξης και της προόδου. Μία Ελλάδα που θα προχωρά με αυτοπεποίθηση και σιγουριά μπροστά, σάρκα από τη σάρκα του στενού πυρήνα της κοινής ευρωπαϊκής μας οικογένειας. Ας μην διακινδυνεύσουμε κατακτήσεις που με μόχθο οι οραματιστές αυτού του τόπου κέρδισαν. Και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο».

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση