Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Απαντήσεις Βρούτση στη Βουλή για το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης
Απαντήσεις Βρούτση στη Βουλή για το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης

Απαντήσεις Βρούτση στη Βουλή για το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης

Στις του θεσμικού πλαισίου που είχαν διαμορφώσει, την προηγούμενη περίοδο, οι κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ ως προς τη λειτουργία του συστήματος τηλες, καθώς και στην πίεση για άμεσες αποφάσεις εν μέσω των επιτακτικών και έκτακτων αναγκών που προκαλεί η πανδημία, απέδωσε την Πέμπτη από τη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Ι. Βρούτσης, απαντώντας στην έντονη κριτική που δέχεται ο ίδιος και η κυβέρνηση του από το σύνολο της αντιπολίτευσης, με επίκεντρο τα λάθη στα έως χθες προγράμματα τηλες επιστημόνων και ελευθέρων επαγγελματιών.

Το θέμα αναδείχθηκε κατά την διάρκεια συνεδρίασης κοινοβουλευτικού ελέγχου, με αφορμή επίκαιρες ερωτήσεις για θέματα αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας, των βουλευτών Π.Σκουρλέτη (ΣΥΡΙΖΑ) και Β. Κεγκέρογλου, με το βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει λόγο για «αρπαχτή» και να θέτει εκ νέου θέμα παραίτησης του κ. Βρούτση.

«Δεν έχουμε το αλάθητο. Φυσικά και μπορείς να αλλάξεις τις αποφάσεις σου, μπορείς να πεις έκανα μια αστοχία και την αλλάζω, μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον έκτακτης ανάγκης» σημείωσε ο υπουργός Εργασίας, προσθέτοντας ότι είναι υποκριτικό να καταγγέλλει το όλο ζήτημα ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού όχι μόνο -όπως είπε- είχε διαμορφώσει το για αυτή την διαδικασία, αλλά και είχε κάνει ανάλογες ενέργειες, με κόστος πολλών εκατομμυρίων στο πρόσφατο παρελθόν. Ανέφερε, μάλιστα, περιπτώσεις περί τα τέλη του 2019 και τις αρχές του 2020.

«Αντιμετωπίζουμε μια έκτακτη κατάσταση. Έπρεπε να αποφασίζω σε χρόνο μηδέν, για πρωτόγνωρα θέματα. Ακολουθήσαμε σε ελάχιστο χρόνο, αυτό που παραλάβαμε από ΣΥΡΙΖΑ, ένα συγκεκριμένο . Η διαδικασία απόλυτα διαφανής και βάσει του πλαισίου 2019 που κληρονομήσαμε από ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ο κ. Βρούτσης για να συνεχίσει: «Στην πορεία είδαμε ότι η ποιότητα των προγραμμάτων, δεν ήταν αυτό που θέλαμε, και είχαμε την τόλμη να πούμε ότι με αυτά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά αποσύρεται. Αυτό λέγεται εντιμότητα. Γυρίζουμε το πλαίσιο πίσω, το επαναξιολογούμε». Είπε, τέλος, ότι το να εμφανίζεται ως καταγγέλλων ο ΣΥΡΙΖΑ συνιστά «υποκρισία, ντροπή και αθλιότητα».

Από την πλευρά του ο κ. Σκουρλέτης σχολίασε: «Θα περίμενα να υπάρχει ευαισθησία από τον κ. Βρούτση και να παραιτηθεί, ή από τον πρωθυπουργό να ζητήσει την παραίτηση του υπουργού».

Ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε μια πρόγευση των όσων αναμένεται να ακουστούν την επόμενη εβδομάδα, στην επικείμενη «σύγκρουση» πρωθυπουργού και Αλ. , υποστήριξε ότι στην κυβέρνηση «με κατεβασμένα μ και κεφάλι πρέπει να απολογηθούν για περίπτωση πατενταρισμένης απάτης και αρπαχτής», και υπογράμμισε πως είναι πολλά τα ακραία εκ μέρους της κυβέρνησης πράγματα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν εξαιτίας της πανδημίας.

Νωρίτερα, ο κ. Κεγκέρογλου ανέφερε ότι «συκοφαντήθηκε ο θεσμός της κατάρτισης και των Κέντρων διά βίου ς». Και αφού μίλησε για «λάθος » εκ μέρους της κυβέρνησης, ζήτησε να πληροφορηθεί εάν ήταν ο πρωθυπουργός εκείνος που έλαβε την τελική απόφαση και όχι ο κ. Βρούτσης. «Δεν είστε ο κύριος υπεύθυνος για την αστοχία, το πρόγραμμα παρουσιάστηκε στον πρωθυπουργό», είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον κ. Βρούτση.

Βέλη κριτικής είχε δεχθεί ο υπουργός Εργασίας και από το βουλευτή του ΚΚΕ Εμμ. Συντυχάκη, αλλά ευρύτερα για την πολιτική της κυβέρνησης στο πεδίο της προστασίας των εργαζομένων.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση