Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Αντιπαράθεση Ν.Δ. – Ν. Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες
Αντιπαράθεση Ν.Δ. – Ν. Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες

Αντιπαράθεση Ν.Δ. – Ν. Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες

«Πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ της Νέας ς και του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά ξέσπασε την Πέμπτη με αφορμή τον διαγωνισμό για τις .

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έκανε λόγο για κυβερνητική διγλωσσία, επικαλούμενο δήλωση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για την ανέγερση του Ισλαμικού τεμένους, αναφέροντας:

«Να περιμένει η Κυβέρνηση τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας πριν προχωρήσει σε συγκεκριμένες νομοθετικές ρυθμίσεις ή σε εφαρμογή ήδη υφισταμένων; Ναι ή όχι;

“Ναι” απαντά η Κυβέρνηση, όταν αυτό  αφορά στο Τέμενος. Αυτό είπε σήμερα στη Βουλή ο αρμόδιος Υπουργός κ. . Ισχυρίστηκε ότι η Κυβέρνηση περίμενε να αποφανθεί πρώτα το Συμβούλιο της Επικρατείας επί σχετικών προσφυγών και μετά να προχωρήσει στη σχετική με το Τέμενος νομοθετική .

“Όχι” απαντά η Κυβέρνηση όταν αυτό αφορά στη διαδικασία αδειοδότησης τηλεοπτικών σταθμών.Αυτό έχει κάνει πράξη ο Υπουργός Επικρατείας κ. Παππάς. Επιμένει να συνεχίζει κανονικά τη διαδικασία αυτή, αγνοώντας το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο δεν έχει ακόμα αποφανθεί επί της ουσίας για τις πολλές προσφυγές που έχουν κατατεθεί εναντίον του σχετικού διαγωνισμού».

«Αλλη αντίληψη περί νομιμότητας έχει ο κ. και άλλη ο Υπουργός – Καναλάρχης. Είναι βέβαιο πια ότι ο κ. Παππάς επείγεται να υλοποιήσει με κάθε τρόπο το κυβερνητικό χειραγώγησης της Ενημέρωσης», προσθέτει η ΝΔ.

«ια άλλη μια φορά, η ΝΔ λειτουργεί ως ακούραστη συνήγορος των ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών», απαντά ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, σε δήλωσή του, απαντώντας στη ΝΔ.

Ο κ. Παππάς σημειώνει ότι «η σέβεται τη Δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της» και ενημερώνει τη ΝΔ ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τα αιτήματα ασφαλιστικών μέτρων των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών κατά του διαγωνισμού. Επισημαίνει ότι το σκεπτικό της ς, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος, επιβάλλουν την ταχεία ολοκλήρωση της επίμαχης διαγωνιστικής διαδικασίας».

«Σε εφαρμογή της παραπάνω ς η Κυβέρνηση θα ολοκληρώσει άμεσα το διαγωνισμό», υπογραμμίζει ο κ. Παππάς και ερωτά: «Μήπως η ΝΔ επιθυμεί να αγνοήσουμε την απόφαση διότι δεν είναι αρεστή σε κάποιους ιδιοκτήτες;».

 

 

πηγή:kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση