Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αντιδράσεις για τα άτοκα δάνεια βουλευτών
Αντιδράσεις για τα άτοκα δάνεια βουλευτών

Αντιδράσεις για τα άτοκα δάνεια βουλευτών

Νέο κύκλο συζητήσεων άνοιξε εντός Βουλής η απόφαση που ελήφθη, σύμφωνα με πληροφορίες, από τη διάσκεψη των προέδρων, να γίνουν αποδεκτά αιτήματα βουλευτών για να τους χορηγηθεί από το «ειδικό τους ταμείο» άτοκο δάνειο.

Η διαδικασία δεν είναι καινούργια και το θέμα, που έχει απασχολήσει κι άλλες φορές στο παρελθόν την εθνική αντιπροσωπεία, αυτή τη φορά λόγω της γενικότερης δημοσιονομικής συγκυρίας απλώς προσέλαβε νέες διαστάσεις. Τα δάνεια αυτά είναι άτοκα και αφορούν ποσά τα οποία, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φθάνουν τις 10 ή και τις 15 χιλιάδες, με προφανώς ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής (όπως για το ύψος της δόσης).

Στη συνεδρίαση της διάσκεψης των προέδρων, ο κ. Γ. Μπαλάφας φέρεται να πρότεινε όχι μόνο να μην ικανοποιηθούν αυτή τη φορά τα αιτήματα, αλλά και να καταργηθεί το εν λόγω ταμείο των βουλευτών – θέση με την οποία διαφώνησε, όπως λέγεται, ο κ. Αλ. Μητρόπουλος.

 

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο βουλευτές του ΚΚΕ και του «Ποταμιού» δεν έκαναν αίτηση χορήγησης δανείου.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εξιχνιάστηκε κλοπή σε ναό στη Βρύναινα Αλμυρού - https://t.co/ceXzjOEYjp -

  • Νεκρός 78χρονος στο Νεοχώρι - https://t.co/fahNLTz7aq -

  • "Κώδωνα κινδύνου"  για τον κίνδυνο υπερμετάδοσης του κορωναϊού εξαιτίας καταλήψεων στα σχολεία… - https://t.co/kbfujme7pV -

"Αλιεύοντας" την είδηση