Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Ανοιχτή αμφισβήτηση Σαμαρά
Ανοιχτή αμφισβήτηση Σαμαρά

Ανοιχτή αμφισβήτηση Σαμαρά

Αυξάνεται, ώρα με την ώρα, το κύμα αμφισβήτησης του Προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, κάτω από το βάρος της μεγάλης ήττας στο που προκάλεσε η .

Μετά τη δημοσιο της πληροφορίας ότι η κ. Ντόρα Μπακογιάννη ζήτησε, το Σάββατο, από τον κ. Σαμαρά να αποχωρήσει προκειμένου να ενισχυθεί το ρεύμα υπέρ του , ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, του πιο ισχυρού δηλαδή οργανωμένου τμήματος της , Σάκης Ιωαννίδης ζήτησε, εμμέσως πλην σαφώς, την παραίτηση του κ. Σαμαρά ενώ στο ίδιο μήκος κύματος είναι και οι δηλώσεις άλλων στελεχών.

Το ζήτημα ς στη Ν.Δ, που είχε τεθεί εν υπνώσει το προηγούμενο διάστημα, μοιάζει να ανοίγει πλέον με εμφατικό τρόπο τη συζήτηση για το μέλλον της κεντροδεξιάς στη χώρα, με την πλευρά του τέως Πρωθυπουργού πάντως να μην δείχνει διατεθειμένη να εγκαταλείψει τη μάχη.

 

Η κ. Μπακογιάννη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σημείωσε ότι, εάν το πρόβλημα είναι προσωπικό, θα αναλάμβανε και η ίδια αντίστοιχη δημόσια δέσμευση ότι δε θα διεκδικούσε την .

Πηγές της Συγγρού επιβεβαίωναν ότι χθες Σάββατο μία το μεσημέρι στην κορύφωση του προεκλογικού αγώνα για το η κ. Μπακογιάννη όντως τηλεφώνησε στον κ.Σαμαρά για να του ζητήσει την παραίτηση του.

«Αφήνουμε στην κρίση του καθενός και σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο να κρίνει μία τέτοια πράξη», προσέθεταν οι ίδιες πηγές.

Σε δηλώσεις του έξω από τα κεντρικά της Ν.Δ στη Συγγρού, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Σ. Ιωαννίδης ανέφερε: “Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ξεκαθάρισε ότι η νέα γενιά γύρισε για άλλη μία φορά την πλάτη στο παλιό πολιτικό σύστημα.

Δύο πράγματα είναι προτεραιότητα τώρα: Πρώτον ενωμένοι οι Έλληνες να πετύχουμε συμφωνία για την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη εντός 48 ωρών όπως είχε πει ο πρωθυπουργός. Δεύτερον το υπάρχον πολιτικό σύστημα να καταλάβει το μήνυμα του λαού και να αποχωρήσει.Στο ερώτημα εάν αυτό σημαίνει ότι ζητά παραίτηση Σαμαρά, ο κ.Ιωαννίδης απάντησε “ ο νοών νοεί τω”.

Με ανακοίνωσή ο ς ς Μάξιμος Χαρακόπουλος σημειώνει πως το αποτέλεσμα αποκαλύπτει ότι η παράταξή μας συνεχίζει να μην πείθει, και οφείλουμε επιτέλους, όπως είχα επισημάνει και μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, να δούμε κατάματα “τις πταίει”».

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση