Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Ανεβάζουν την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο οι Τούρκοι
Ανεβάζουν την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο οι Τούρκοι

Ανεβάζουν την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο οι Τούρκοι

Τι συνέβη με την ελληνική φρεγάτα και το Μπαρμπαρός

Την είδηση ότι παράγοντες του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού εμπόδισαν πριν από λίγη ώρα φρεγάτα του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκεται στην Ανατολική Μεσόγειο, μεταδίδει το Πρακτορείο Anadolu και τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ισχυρίζεται ότι η ελληνική φρεγάτα που ακολουθεί το ερευνητικό Μπαρμπαρός Χαϊρεττίν Πασά, το οποίο διεξάγει έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, επιχείρησε να «παρενοχλήσει».

Το CNNTURK μεταδίδει ότι το Πολεμικό Ναυτικό στέλνει ενισχύσεις στην περιοχή και το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας καλεί την να μην κορυφώσει την ένταση. Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή, εκτός από την ελληνική φρεγάτα, στην περιοχή έχουν σπεύσει δύο τουρκικές φρεγάτες, οι οποίες συνοδεύουν στο Μπαρμπαρός, ενώ η τουρκική ναυτική παρουσία ενδέχεται αυξηθεί περαιτέρω.

Ωστόσο, πηγές του διαψεύδουν το επεισόδιο και τονίζουν ότι τα τουρκικά μέσα συντηρούν την επικοινωνιακά, καθώς δεν μπορούν να αποδεχθούν ότι η περιοχή ανήκει στην ελληνική επικράτεια. Πρακτικά, εκείνο που συμβαίνει κάθε φορά που το Μπαρμπαρός επιχειρεί να προσεγγίσει μέρος της θαλάσσιας περιοχής που ανήκει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, από τη φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» εκφωνείται δι’ ασυρμάτου κείμενο, με το οποίο αποτρέπεται η προσέγγιση του πλοίου.

Σχεδόν ταυτόχρονα με τη δημοσιοποίηση εκ μέρους των τουρκικών ΜΜΕ του «επεισοδίου» με το Μπαρμπαρός, το τουρκικό ΥΠΕΞ, εξέδιδε ανακοίνωση ζητώντας από την να απόσχει από συμπεριφορές που μπορεί να προκαλέσουν κλιμάκωση στην περιοχή.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση