Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αναθεώρηση του «Δουβλίνου» πριν από τις ευρωεκλογές ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας
Αναθεώρηση του «Δουβλίνου» πριν από τις ευρωεκλογές ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας

Αναθεώρηση του «Δουβλίνου» πριν από τις ευρωεκλογές ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας

Την ανάγκη να ολοκληρωθεί η του Δουβλίνου πριν από τις ευρωεκλογές τόνισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός κατά την διάρκεια της Συνόδου Κορυφής.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι δεν γίνεται σε ειλημμένες αποφάσεις να υπάρχει οπισθοδρόμηση και πλέον να μιλάμε για ολοκλήρωση της αναθεώρησης «το συντομότερο δυνατόν».

Συγχρόνως η Ελλάδα τάσσεται στο πλευρό της Γαλλίας και Γερμανίας, οι οποίες διαφωνούν κάθετα στην πρόταση για «ευέλικτη » όσον αφορά τον επιμερισμό των προσφυγικών ροών.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την πρόταση για την ευέλικτη την οποία είχε αρχικά προτείνει η Βουλγαρική προεδρία και την οποία υποστηρίζουν τα μέλη του Βίζεγκραντ, οι χώρες που δεν δέχονται πρόσφυγες θα μπορούσαν να συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης με ή άλλους τρόπους.

Η Ιταλία από την πλευρά της δεν πιέζει για την ολοκλήρωση της αναθεώρησης του Δουβλίνου αλλά επικεντρώνεται περισσότερο στην φύλαξη των εξωτερικών  συνόρων.
Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι δεν γίνεται  να είμαστε μονομερώς προσηλωμένοι στην εξωτερική διάσταση του θέματος αλλά και στην εσωτερική- καθώς υπάρχει η ανάγκη ανακατανομής των αιτούντων στο εσωτερικό της ένωσης. Ο ίδιος επανέλαβε την ανάγκη για την θέσπιση ενός απλού μηχανισμό ανακατανομής αιτούντων ασύλου.

Συγχρόνως, αναμένεται ηγέτες να επισκεφτούν την το επόμενο διάστημα.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στα #ΕΠΑΛ ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας  #ΕΠΑΛ - https://t.co/ox0Nu3sKPU -

  • Ένα μόνο θετικό δείγμα στα rapid-test στον Βόλο #Rapidtest - https://t.co/PItEX1hpoX -

  • Έξι #κλοπές στην πόλη του Βόλου #κλοπές - https://t.co/SJngvhRvcm -

"Αλιεύοντας" την είδηση