Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Αναστέλλεται προσωρινά η χορήγηση ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό
Αναστέλλεται προσωρινά η χορήγηση ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό

Αναστέλλεται προσωρινά η χορήγηση ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό

Συνελήφθη ο Τούρκος ξιωμτικός

Προσωρινά αναστέλλεται η διαδικασία παροχής ασύλου για τον Τούρκο αξιωματικό, έως ότου το Διοικητικό Δικαστήριο στις 15 Φεβρουαρίου αποφανθεί επί της ουσίας της υπόθεσης του, καθώς σήμερα δόθηκε προσωρινή διαταγή από τον δικαστή που έκρινε σχετική αίτηση του ελληνικού Δημοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προσωρινή διακοπή της διαδικασίας ασύλου έγινε για λόγους δημοσίου συμφέροντος και το σημαντικό της προσωρινής διαταγής είναι ότι προς το παρόν ο Τούρκος αξιωματικός μένει ελεύθερος και όχι σε καθεστώς διοικητικής κράτησης, ενώ ρητά αναφέρεται στην προσωρινή διαταγή, ότι απαγορεύεται κάθε μέτρο που θα είχε ως σκοπό την χωρίς τη θέλησή του απομάκρυνση από τη χ.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την ακρόαση της Παρασκευής, οι του ελληνικού Δημοσίου υποστήριξαν πως πρέπει να ανασταλεί η χορήγηση άσυλου στον Τούρκο αξιωματικό για λόγους δημοσίου συμφέροντος αφού «κινδυνεύουν να διαταραχθούν οι με την Τουρκία». Σε αυτό το πλαίσιο το Δημόσιο ζητεί να χορηγηθεί προσωρινή διαταγή που θα «παγώνει» προσωρινά την παροχή ασύλου στον Τούρκο συγκυβερνήτη του με το οποίο διέφυγε μαζί με άλλους επτά στη Αλεξανδρούπολη μετά την απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του στη γείτονα χώρα.

Από πλευρά τους οι συνήγοροι του αξιωματικού υποστήριξαν πως δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο εμπλοκή του στρατιωικού στην απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου του , όπως έχουν αποφανθεί τα ελληνικά δικαστήρια και ο Άρειος Πάγος. Παράλλληλα, επεσήμαναν ότι η κατάσταση στην Άγκυρα στο επίπεδο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν προσφέρεται για τη διασφάλισή του. Επισημάνθηκε, δε, ότι η απόφαση χορήγησης ασύλου είναι πλήρως εμπεριστατωμένη και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να ανατραπεί ενώπιον οποιουδήποτε δικαστηρίου.

Συνελήφθη ο Τούρκος αξιωματικός

Συνελήφθη ο Τούρκος αξιωματικός μετά την αναστολή χορήγησης ασύλου-Μεταφέρεται στο αλλοδαπών

Υπενθυμίζεται ότι η αίτηση ακύρωσης του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής θα συζητηθεί στις 15 Φεβρουαρίου.

Πηγή: kathimerini.gr
"Αλιεύοντας" την είδηση