Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ανακοίνωση ΕΠΑΜ για το μεταναστευτικό στην Κω
Ανακοίνωση ΕΠΑΜ για το μεταναστευτικό στην Κω

Ανακοίνωση ΕΠΑΜ για το μεταναστευτικό στην Κω

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο δημοσίευσε την παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με το κρίσιμο μεταναστευτικό ζήτημα που έχει δημιουργηθεί στην Κω.

“Κι ενώ η κυβέρνηση έκλεισε άρον άρον συμφωνία με τους δανειστές και τον Ευρωπαϊκό Μη-χανισμό Σταθερότητας, φέρνοντας το επαχθέστερο μνημόνιο όλων καθώς και νέο ληστρικό κι ε-πονείδιστο δημόσιο δανεισμό, η κατάσταση με το μεταναστευτικό στη χώρα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Με τα τελευταία γεγονότα στην Κω αλλά και τη σωρεία περιστατικών γενικά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, η κυβέρνηση δείχνει ανίκανη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, αφήνοντας να δημιουργούνται επικίνδυνες και ανεξέλεγκτες καταστάσεις στα σημεία υποδοχής και γενικά στη χώρα.

Σε μια χώρα που ζει σε καθεστώς κατοχής, με το κράτος ανίκανο και απρόθυμο να προστατέ-ψει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, με την συντριπτική πλειοψηφία του λαού της να φτωχοποιεί-ται και την δημόσια περιουσία να εκποιείται, η κυβέρνηση το μόνο που ενδιαφέρεται, είναι να διασφαλίσει τα συμφέροντα των δανειστών. Των ίδιων που είναι απόλυτα υπεύθυνοι για τις χι-λιάδες των ανθρώπων που μεταναστεύουν. Των ίδιων που επέβαλλαν στην χώρα την οικονομική κατοχή.

Αφήνοντας σε πλήρη ασυδοσία τα κυκλώματα των δουλεμπόρων να αποκομίζουν τεράστια κέρδη σε συνεργασία και με εγχώρια κυκλώματα, η κυβέρνηση ούτε καν σκέπτεται το ενδεχόμενο να προσβάλλει την παλιά συνθήκη της Σένγκεν που ενσωματώθηκε στην συνθήκη της Λισσαβό-νας και τις συμφωνίες του Δουβλίνου προκειμένου να απελευθερωθούν οι άνθρωποι και να φύ-γουν για όπου οι ίδιοι επιθυμούν.

Από τις 19 Ιουνίου, το ΕΠΑΜ εξέδωσε ψήφισμα του 4ου Συνεδρίου του για το πρόβλημα του μεταναστευτικού, καταγγέλλοντας μεταξύ άλλων «την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ για εγκλη-ματική αδιαφορία και ρατσιστική συμπεριφορά σε βάρος τόσο των δύστυχων μεταναστών, όσο και των Ελλήνων πολιτών, με αντίκρισμα την επιδότηση της Ε.Ε.». Κι αυτό καταδεικνύεται με το συνεχιζόμενο δράμα που εκτυλίσσεται στην Κω, δημιουργώντας παράλληλα συνθήκες αποστα-θεροποίησης στην περιοχή.

Το ΕΠΑΜ προειδοποιεί για τους κινδύνους που ελλοχεύουν με αυτή την υπερσυσσώρευση στρατιών εξαθλιωμένων για την ίδια την ασφάλεια της χώρας και απαιτεί:

Εδώ και τώρα καταγγελία της συνθήκης της Σένγκεν και των συμφωνιών του Δουβλίνου με παράλληλο χτύπημα των δουλεμπορικών κυκλωμάτων μέσα και παρά το κράτος και ταυτό-χρονα εφοδιασμό των κατατρεγμένων αυτών ανθρώπων μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ με τα κατάλληλα ταξιδιωτικά έγγραφα για την αποχώρησή τους από την χώρα μας προς τις χώρες που δημιούργησαν τις πολεμικές καταστάσεις, ή όπου αλλού επιθυμούν.”

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εντατικά συνεχίζει κάθε δράση ο ΣΔΥ Βόλου, με επίκεντρο το 1ο Γορίτσα Trail Run & MTB Festival… - https://t.co/x3uuRgbfNY -

  • Πομπέο: Μόνιμα στην Σούδα το πολεμικό πλοίο Hershel «Woody» Williams - https://t.co/SdsHt3lfZg -

  • Στην «τσιμπίδα» της ΑΑΔΕ 83.000 φορολογούμενοι με αδήλωτα εισοδήματα - https://t.co/CP3CDDVT6l -

"Αλιεύοντας" την είδηση