Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Αλέξης Χαρίτσης: Διαρκής και επίμονος στον αγώνα κατά της διαφθοράς
Αλέξης Χαρίτσης: Διαρκής και επίμονος στον αγώνα κατά της διαφθοράς

Αλέξης Χαρίτσης: Διαρκής και επίμονος στον αγώνα κατά της διαφθοράς

Διρκή κι επίμονο χαρακτήρισε ο , Αλέξης , τον αγώνα κατά της διαφθοράς και της αθέμιτης συναλλαγής στη δημόσια διοίκηση, μιλώντας το πρωί, στην εκδήλωση του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, με θέμα “Η Δημόσια Διοίκηση μέσα από το Ελεγκτικό Έργο του ΣΕΕΔΔ – Διαπιστώσεις, Προτάσεις, Προοπτικές”.

Ο κ. εξήρε το έργο του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, που έχει καταξιωθεί, όπως υπογράμμισε, στη συνείδηση των πολιτών, αλλά και των κρατικών λειτουργών, που συμμερίζονται, μαζί με την Κυβέρνηση, την αγωνία για διαφάνεια, και αποτελεσματικότητα στη δημόσια διοίκηση.

Ο τόνισε ότι το Υπουργείο δίνει πολύ μεγάλη σημασία στην τήρηση της νομιμότητας στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α' και β' βαθμού και γι αυτό, με τον «Κλεισθένη Ι» συστάθηκαν 7  Αυτοτελείς Υπηρεσίες Εποπτείας , με επικεφαλής πτυχιούχους αυξημένων προσόντων, οι οποίοι πρέπει υποχρεωτικά να έχουν επαφή με κάποιο κλάδο του δικαίου και οι οποίοι περιβάλλονται από νομικούς αυξημένων προσόντων.

Ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε την ψήφιση και εφαρμογή του νόμου για το Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, με τον οποίο σπάνε νοοτροπίες και μηχανισμοί δεκαετιών και εξασφαλίζεται η αποπoκομματικοποίηση του κρατικού μηχανισμού, ενώ αναφέρθηκε και στη λειτουργία του συστήματος ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων «», με το οποίο γίνεται εξοικονόμηση πόρων και χρόνου, που μπορούν όπως τόνισε, να αξιοποιηθούν πολύ πιο δημιουργικά.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση