Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Αλ. Τσίπρας: Κανείς δεν έχει το μονοπώλιο της πατριωτικής ευαισθησίας
Αλ. Τσίπρας: Κανείς δεν έχει το μονοπώλιο της πατριωτικής ευαισθησίας

Αλ. Τσίπρας: Κανείς δεν έχει το μονοπώλιο της πατριωτικής ευαισθησίας

«Τα επιτεύγματα του ΣΥΡΙΖΑ στην περιγράφονται στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ , απαντώντας στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στην Βουλή, και επανέλαβε την επίθεση για την συμπεριφορά στελεχών της ΝΔ στο προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Απευθυνόμενος προς τον Κυριάκο Μητσοτάκης είπε: «Σας άκουσα να λέτε ότι είσαστε ηγέτης της κεντροδεξιάς που δικαιούται να μιλά και για τον Αντετονκούμπο και για τους . Χθες ήταν ο βουλευτής σας Στράτος Σιμόπουλος που κατήγγειλε ότι στην παρέλαση στην Θεσσαλονίκη είχαμε εκπροσώπους των Ρομά. Θα τον καταγγείλετε; Δεν θα αναφερθώ στον αγαπημένο μου κ. Βορίδη που καταγγέλθηκε από τον ευρωβουλευτή κ. Κυμπουρόπουλο για ρατσιστική αναφορά στο θέμα της αναπηρίας…Είναι υποκρισία αυτό που κάνετε, τουλάχιστον να έχετε το θάρρος της γνώμης σας…Παίρνετε πιο ακραίες θέσεις ακόμη και από κόμματα όπως ο ΛΑΟΣ, στελέχη του οποίου έχετε ενσωματώσει». Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε ξανά στην φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων λέγοντας ότι «αυτά που λέτε είναι άτοπα δεν μπορούν να εφαρμοστούν. Πώς θα φυλάξετε τα θαλάσσια σύνορα; Εγώ μίλησα για 430.000 διασώσεις που έκανε το ελληνικό λιμενικό και είναι τιμή μας…Ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι περισσότερες περιπολίες σημαίνουν περισσότερα τραγικά συμβάντα. Γιατί όμως να μη σημαίνουν περισσότερες διασώσεις;».

Απάντησε και στις αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα λέγοντας ότι «για τα δεν υπάρχει μονοπώλιο πατριωτικής ευαισθησίας. Και είναι και ανιστόρητο να το λέτε, γιατί η Αριστερά σε κρίσιμες στιγμές πολέμησε για την πατρίδα, την δημοκρατία, την ελευθερία».

Αναφέρθηκε και στην λέγοντας ότι «είμαστε περήφανοι γι' αυτή την , γιατί σήμερα τα ελληνικά πολεμικά φυλάνε τον εναέριο χώρο στη Βόρεια Μακεδονία και όχι τα τουρκικά, όπως θα ήταν αν δεν υπήρχε η συμφωνία».

Επίσης, ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Είπε ο κ. Πέτσας ότι δεν πρέπει να είμαστε πολύ έντονοι και να ξεπεράσουμε την λεπτή γραμμή στα εξωτερικά έναντι της Τουρκίας, γιατί θα έχει επιτώσεις στις μεταναστευτικές ροές. Είναι λάθος. Δεν πρόκειται να κατευνάσετε την Τουρκία».

Τέλος, ο έκλεισε επαναλαμβάνοντας: «Είπα κ. Μητσοτάκη, ότι η χ, και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν στην σωστή πλευρά της ιστορίας όταν ξέσπασε η μεταναστευτική κρίση. Όταν έκλειναν τα σύνορα ο κ. Όρμπαν, οι ομοϊδεάτες σας στην …».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση