Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Άγκυρα προς Γιούνκερ: Κανένα προνόμιο ενώπιον της Δικαιοσύνης για τους «δύο»
Άγκυρα προς Γιούνκερ: Κανένα προνόμιο ενώπιον της Δικαιοσύνης για τους «δύο»

Άγκυρα προς Γιούνκερ: Κανένα προνόμιο ενώπιον της Δικαιοσύνης για τους «δύο»

Νέο , σε ιδιαίτερα αυστηρούς τόνους, προς τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σχετικά με τα όσα δήλωσε χθες στη Βουλή περί άμεσης απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, έστειλε η Αγκυρα, αυτή τη φορά μέσω του υπουργείου Εξωτερικών.

Σε ανακοίνωσή του, υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ότι «οι δυο Έλληνες στρατιώτες που παραβίασαν την τουρκική δεν έχουν κανένα προνόμιο απέναντι στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη», κάνοντας, παράλληλα λόγο για «διπρόσωπη », η οποία, «όταν θέλει υπενθυμίζει το κράτος δικαίου και άλλες φορές δεν διστάζει να προβαίνει σε δηλώσεις που παρεμβαίνουν στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Πέμπτη, στην τοποθέτηση του επικεφαλής της είχε αντιδράσει και ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης, Αμπντουλχαμίντ Γκιουλ, αναφέροντας ότι «κανείς δεν μπορεί να δίνει εντολές στην τουρκική Δικαιοσύνη».

Αναλυτικά η του τουρκικού ΥΠΕΞ

«Στις 26 Απριλίου παρατηρήσαμε στην ομιλία του προέδρου της Γιούνκερ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, πως μίλησε για θέματα που αφορούν τη χ μας και είδαμε πως με ύφος εμπειρογνώμονα και κάτω από το μανδύα της συάστασης της Ενωσης συνεχίζει να βγάζει συμπεράσματα.

Με τις ανακοινώσεις τος που βασίζονται στις Ελληνικές και Ελληνοκυπριακές θέσεις σχετικά για το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, οι αξιωματούχοι της Ε.Ε. κάθε μέρα χάνουν την αξιοπιστία τους. Αρνούμαστε τις δηλώσεις αυτές οι οποίες απέχουν από τη σοβαρότητα και δεν έχουν νομική βάση

Επίσης με απορία αντιμετωπίζουμε τη δήλωση Γιούνκερ για τους δυο Έλληνες στρατιώτες, καθώς δήλωσε ότι πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι. Οι , οι οποίοι παραβίασαν τους τουρκικούς νόμους, δεν έχουν κάποιο προνόμιο μπροστά στη δικαιοσύνη. Καταδικάζουμε αυτή τη διπρόσωπη που όταν θέλει υπενθυμίζει το κράτος δικαίου και όταν θέλει δεν διστάζει να κάνει δηλώσεις που σημαίνουν παρέμβαση στη Δικαιοσύνη».

Πηγή: kathimerini.gr
"Αλιεύοντας" την είδηση