Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου ο Τσίπρας στα Σκόπια
Τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου ο Τσίπρας στα Σκόπια

Τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου ο Τσίπρας στα Σκόπια

Ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε σήμερα στο Μέγαρο που υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας αλλά και στις Ένοπλες Δυνάμεις, με αφορμή την ημέρα της ς.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης και αφού ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων για το αν σχεδιάζει ταξίδι στα Σκόπια απάντησε χαρακτηριστικά ότι σχεδιάζει το ταξίδι να πραγματοποιηθεί τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου, προσθέτοντας «μόλις φτιάξει και ο ».

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται στο ταξίδι του πρωθυπουργού στα Σκόπια. Είχε αναφερθεί και από το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών προαναγγέλλοντας μάλιστα ότι θα είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που θα επισκεφτεί την Βόρεια Μακεδονία.

Αφαιρέθηκε ο όρος «Μακεδονία» από σε τουριστική του Βερολίνου

Την αντίδραση της ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο προκάλεσε η χρησιμοποίηση του όρου «Μακεδονία» στα περίπτερο που χρησιμοποεί ο τουριστικός οργανισμός της γείτονος σε διεθνή τουρισμού που διεξάγεται στη γερμανική πρωτεύουσα.

Συγκεκριμένα, στα stands του περιπτέρου της Βορείου Μακεδονίας εμφανιζόταν οι όροι «Macedonia your next destination» και «Macedonia Timeless», ενώ με μικρότερους και ελάχιστα διακρινόμενους χαρακτήρες εμφανιζόταν ο όρος «Οργανισμός Τουρισμού της Βόρειας Μακεδονίας».

Ύστερα από την πρέμβαση της ελληνικής πρεσβείας, οι υπεύθυνοι του περιπτέρου προχώρησαν στην αφαίρεση των συγκεκριμένων όρων.

Σημειώνεται ότι ο χρησιμοποιούμενος όρος από τους Γερμανούς διοργανωτές στην ιστοσελίδα της έκθεσης είναι «Republic Nordmazedonien».

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση