Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Αδ. Γεωργιάδης: Κυβέρνηση εθνικής ενότητας με πρωθυπουργό τον Τσίπρα
Αδ. Γεωργιάδης: Κυβέρνηση εθνικής ενότητας με πρωθυπουργό τον Τσίπρα

Αδ. Γεωργιάδης: Κυβέρνηση εθνικής ενότητας με πρωθυπουργό τον Τσίπρα

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αντίθετος στο ενδεχόμενο μιας νέας ς του προγράμματος τάσσεται με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Αδωνις Γεωργιάδης. O πρώην τονίζει πως για να αρθεί το αδιέξοδο στις θα μπορούσε να γίνει κυβέρνηση εθνικής ενότητας, με πρωθυπουργό τον Αλέξη .

Απαντώντας σε ερώτηση αν είμαστε κοντά σε ή υπάρχει η πιθανότητα της ρήξης σημειώνει ότι «ρήξη δεν μπορεί να κάνει, πλέον, ο κ. ς. Αν ήθελε να την κάνει, έχει αργήσει πάρα πολύ… Οπως και για τη έχει αργήσει πάρα πολύ. Εγώ δεν συμμερίζομαι τη μεγάλη αισιοδοξία που υπάρχει στην κυβέρνηση για εύκολη και άμεση συμφωνία».Για το ενδεχόμενο της ς ο κ.Γεωργιάδης εκτιμά ότι «και 9 και 10 μήνες παράταση μπορούν να του δώσουν. Το θέμα είναι τι λεφτά θα πάρει. Αν πάρει πάλι μια παράταση χωρίς χρήματα, θα είναι μια τρύπα στο . Η χώρα δεν μπορεί να μείνει σε εκκρεμότητα. Πρέπει να κλείσει την 5η αξιολόγηση του μνημονίου εδώ και τώρα. Αν δεν το πράξει αυτό, η ελληνική οικονομία θα βυθίζεται στην παρακμή».

Σε ερώτηση αν η Ν.Δ. θα ψηφίσει τα μέτρα που θα περιλαμβάνει η συμφωνία τονίζει ότι « η συμφωνία, όπως την είδα στην πρόταση Γιούνκερ, που είναι μια προσπάθεια της Ευρώπης να απαντήσει στις ανησυχίες της κυβέρνησης Τσίπρα, είναι προς τη λάθος κατεύθυνση. Δίνει πολύ μεγάλο βάρος στην αύξηση των φόρων και πολύ μικρότερο βάρος στη μείωση των δημοσίων δαπανών. Ο μόνος τρόπος για να βγούμε στο ξέφωτο είναι να πάμε σε μια μηδενική αύξηση των φόρων ή ακόμα και σε μείωσή τους και να υπάρξει μεγάλη μείωση των δαπανών του κράτους. Εγώ θέλω μια συμφωνία που θα κάνει τον ιδιωτικό τομέα να αναπνεύσει και θα οδηγήσει τη χώρα στην ευημερία. Ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύεται μια συμφωνία που προστατεύει τον δημόσιο τομέα».

Ο κ.Γεωργιάδης επισημαίνει ότι η εθνική συνεννόηση θα γίνει εφόσον καθίσουμε σε ένα τραπέζι και αποδεχθούν και τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατιας,ενώ σε ερώτηση αν εθνική συνεννόηση σημαίνει «μοντέλο Παπαδήμου» προσθέτει πως θα μπορούσε να γίνει μια κυβέρνηση συνεργασίας και θα μπορούσε να παραμείνει ο κ.Τσίπρας πρωθ.«Ο ελληνικός λαός,σημειώνει,ψήφισε τον κ. Τσίπρα, μπορεί να διαφωνώ, αλλά το σέβομαι».

Τονίζει ότι θα πάει στην ΕΡΤ εάν τον καλέσουν και προσθέτει ότι δεν κάνει εμπάργκο σε κανέναν,αλλά θα πει την άποψή του, πως θα πρέπει να κλείσει η ΕΡΤ. «Η Ελλάδα,τονίζει,δεν χρειάζεται να ξοδεύει λεφτά στην ΕΡΤ. Η ΝΕΡΙΤ με το 1/3 των εργαζομένων και το 1/3 του κόστους έκανε την ίδια δουλειά».

 

πηγή:kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση