Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Πολιτική αντιπαράθεση στην Αγκυρα με φόντο το Αιγαίο
Πολιτική αντιπαράθεση στην Αγκυρα με φόντο το Αιγαίο

Πολιτική αντιπαράθεση στην Αγκυρα με φόντο το Αιγαίο

«Μην μας καλείς με τόσο πάθος, μια νύχτα θα μπορούσαμε  να σου έρθουμε αναπάντεχα». Αυτό είναι το σχόλιο του βουλευτή του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (ΡΛΚ), Νιγιαζί Νεφί Καρά στον απόηχο της μεγάλης ς που ξέσπασε στην τουρκική βουλή για τα «κατεχόμενα» νησιά στο Αιγαίο και τις νέες του Πάνου Καμμένου.

Το ΡΛΚ ισχυρίζεται ότι είναι ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα και ο κ. Καρά, με την ιδιότητα του βουλευτή αυτού του κόμματος προχωρά ένα βήμα πιο πέρα. Μέσω twitter υπενθυμίζει στην ελληνική πλευρά την άλωση της ς, την καταστροφή της ς και την εισβολή στην Κύπρο.

Τα σχόλια του κ. Καρά αντικατοπτρίζουν το κλίμα το οποίο επικρατεί αυτήν την ώρα στην Τουρκία, όπου η αξιωματική αολίτευση, η οποία εδώ και 15 χρόνια δεν έχει καταφέρει να πλήξει το πολιτικό γόητρο και την ηγεμονία Ερντογάν και του κόμματος του, επιστρατεύει ένα νέο πολιτικό «τέχνασμα».

Προβάλλει τον ισχυρισμό ότι επί διακυβερνήσεως του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), η Ελλάδα έθεσε υπό κατοχή της 18 νησιά του Αιγαίου, ενώ βουλευτές του κόμματος ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα προχώρησε στον διορισμό δημάρχου στα «κατεχόμενα» νησιά.

Η όλη συζήτηση κορυφώνεται με αφορμή την πρόσφατη του κ. Ερντογάν στην Ελλάδα και την έντονη στο τουρκικό κοινοβούλιο. Νωρίτερα, ο Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου αντάλλαξε με το ΡΛΚ σκληρά λόγια και τοποθετήσεις.

Το εθνικιστικό κύμα, το οποίο ξεσηκώνει η αξιωματική αολίτευση της Τουρκίας βρίσκει περιορισμένης εμβέλειας αντίκτυπο στην τουρκική κοινωνία. Ενδεικτική είναι η περίπτωση του διαδικτύου. Σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οπαδοί της αντιπολίτευσης εξαπολύουν επίθεση κατά του ΑΚΡ με το σκεπτικό ότι υποκύπτει σε της Ελλάδας.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση