Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Πολιτικές και Χρηματοδοτικά Εργαλεία για την ανάπτυξη των ΜμΕ στην Ελλάδα
Πολιτικές και Χρηματοδοτικά Εργαλεία για την ανάπτυξη των ΜμΕ στην Ελλάδα

Πολιτικές και Χρηματοδοτικά Εργαλεία για την ανάπτυξη των ΜμΕ στην Ελλάδα

Tην Πέμπτη 27 Απριλίου 2017, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ενική Διεύθυνση Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Επιχειρηματικότητας – DG GROW) και το συνδιοργανώνουν συνέδριο με τίτλο: «Πολιτικές και Χρηματοδοτικά Εργαλεία για την ανάπτυξη των ΜμΕ στην Ελλάδα», στο “Wyndham Grand Athens” (Μεγ. Αλεξάνδρου 2, Πλ. Καραϊσκάκη, Αθήνα).

Kατά τη διάρκεια της ς, θα υπογραφούν συμφωνίες μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων και των τραπεζών ALPHA BANK και ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, για την παροχή χρηματοδότησης στις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μέσω των προγραμμάτων COSME και HORIZON 2020.

Το συνέδριο θα χαιρετίσουν ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο αρόεδρος της Κυβέρνησης ιάννης Δραγασάκης, ο αναπληρωτής και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, ο διευθύνων σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων Pier Luigi Gilibert και ο υπο της Τράπεζας της Ελλάδος Θεόδωρος Μητράκος.

Το συνέδριο έχει στόχο τη στήριξη και την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την παροχή έγκυρης και σφαιρικής ενημέρωσης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στους συλλογικούς τους φορείς για την πρόσβαση στη χρηματοδότηση, καθώς και στα ευρωπαϊκά και εθνικά χρηματοδοτικά (COSME, HORIZON, EaSI, Ταμείο Επιχειρηματικότητας, Ταμείο Συνεπενδύσεων κ.λπ.), τα οποία είναι ή σχεδιάζεται να ενεργοποιηθούν άμεσα.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα υπάρξουν παρεμβάσεις από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από τους αρμόδιους γενικούς και ειδικούς γραμματείς του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, από προέδρους των παραγωγικών φορέων, καθώς και από προέδρους και διευθυντικά στελέχη των χρηματοπιστωτικών οργανισμών.

Δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ: http://smf-athens.teamwork.fr

Οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ προσκαλούνται να παρακολουθήσουν την έναρξη του συνεδρίου και την τελετή υπογραφής (09:15-10:30).

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση